Wat Eten We Vandaag: Vegetarische moussaka
Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht met een basis van aubergine. In deze vegetarische variant vervangen we de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Een heerlijke ovenschotel met aubergine, aardappel en tomatensaus, overgoten met een bechamelsaus.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten wachttijd
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Recept vegetarische moussaka
Ingrediënten:
- 2 grote aardappelen
- Peper en zout
- 1 ui
- 250 gr paddenstoelenmix
- 4 el olijfolie
- 400 gr tomaten uit blik (pomodorini)
- 3 tl oregano
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 aubergines
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Wat Eten We Vandaag: Noedels uit de oven
Woknoedels zijn op verschillende manieren te bereiden. Volgens dit recept mogen de noedels na het koken nog eens de oven in. Het leuke aan noedels is dat je gemakkelijk allerlei voorradige ingrediënten kunt toevoegen. Denk aan kool, paprika, taugé of tofu en kip. -
Wat Eten We Vandaag: Rodekoolstamppot met zoete aardappel en rookworst
Een goedgevulde stamppot, wij houden ervan. Niet alleen omdat stamppot een voedzaam gerecht is, maar ook omdat je er allerlei kanten mee op kunt. Deze smaakvolle, kleurrijke stamppot maak je met zoete aardappel, rode kool en appel. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’
-
PREMIUM
Nico en Michael kweken vissen in mini-zee in een loods: helft is om te eten, andere helft gaat in echte zee
De aanloop kende wat vertraging, maar binnenkort moeten dan toch de eerste tarbotjes rondzwemmen in zeevissenkwekerij Blue Linked in Zuid-Holland. In het afgelopen jaar werkten Michael Laterveer en Nico Leeuwenstein gestaag verder aan hun project en de eerste bassins worden nu gevuld. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen
Een gerecht met zoete aardappel is een goede toevoeging aan iedere kersttafel. Wij maken dit gerecht extra feestelijk door de zoete aardappelpartjes te serveren met vijgen, pistachenootjes en tijm. Een ideaal gerecht om lekker rond te laten gaan aan tafel.