Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte kroepoek van garnalen
Kroepoek is hét bijgerecht voor gerechten uit de Chinese of Indonesische keuken of gewoon lekker als snack tussendoor. Wist je dat kroepoek ook makkelijk zelf te maken is? Maak de zelfgemaakte kroepoek van garnalen een dag van te voren in verband met de droogtijd in de oven.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 14 uur wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 250 gr gepelde garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr tapiocameel
- 1 el water
- 1 tl zout
- 2 ltr frituurolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Groentechips met rozemarijnzout
Gezond snacken? Dat kan met deze homemade groentechips met rozemarijnzout. Deze flinterdunne groenteschijfjes zijn een stuk gezonder dan normale chips en ook nog eens makkelijk om te maken. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: Visrolletjes met groene asperges en aardappeltjes
Deze visrolletjes met tomatentapenade zijn een leuke twist op de alledaagse scholfilet. Wij serveren ze met aardappeltjes en asperges uit de airfryer. Probeer ook eens met pesto in plaats van tomatentapenade of vervang de spinazie door basilicum. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
kaart
Restaurant Groenewoud in Nijmegen mag culinair label ‘Bib Gourmand’ gaan voeren
Restaurant Groenewoud in Nijmegen heeft een Bib Gourmand gekregen van restaurantgids Michelin. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische moussaka
Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht met een basis van aubergine. In deze vegetarische variant vervangen we de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Een heerlijke ovenschotel met aubergine, aardappel en tomatensaus, overgoten met een bechamelsaus.