Volledig scherm
Zwitserse kaas­fondue © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Zwitserse kaas­fondue

Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue. Kies zelf je favoriete groenten, brood of aardappels om mee te dippen. Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.

Hoofdgerecht: kaas
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 500 g Zwitserse Gruyère
-  300 emmentaler
-  1 teen knoflook
- 250 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 1 el maizena
- 2 el kirsch
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Keukenspullen
rasp, kaasfonduepan

Bereiding
1. Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.

2. Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

Eet smakelijk!

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier

Volledig scherm
Allerhande logo © Allerhande

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten