Is het ene eiwit beter dan het andere?
Volledig scherm
PREMIUM
Is het ene eiwit beter dan het andere? © Shutterstock

We hebben eiwitten nodig, maar waar zitten die in en zijn ze allemaal hetzelfde?

Koken & EtenWe geloven niet zomaar alles dat wordt beweerd over ons eten en drinken. Deze week: is het ene eiwit beter dan het andere? Jari Goedegebuure zocht uit hoe het zit.

  1. Koken met Marie | Spaghetti met venkel, lente-ui en citroen
    koken met marie

    Koken met Marie | Spaghetti met venkel, lente-ui en citroen

    Kook de spaghetti, in ruim water met zout, beetgaar. Snipper het sjalotje fijn. Pel de tenen knoflook en snijd de tenen in flinterdunne plakjes. Maak de venkel schoon, bewaar het groen van de venkel. Dit wordt ook gebruikt. Snijd deknol in vier delen en haal de harde kern eruit. Snijd elke kwart venkel in gelijkmatige reepjes. Haal het buitenste schilletje van de lente-uitjes af en snijd de wortels eraf. Snijd alle lente-uitjes in stukjes van 1 cm. Snijd ook het groene gedeelte van de lente-uitjes mee.