Wereldberoemd restaurant raakt Michelinster kwijt
Precies twee jaar na zijn dood, verliest het legendarische en wereldberoemde restaurant van wijlen chefkok Paul Bocuse een Michelinster. Het restaurant, L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, gaat van drie naar twee sterren.
Delen per e-mail
Dat heeft Michelin officieel bevestigd nadat berichten erover uitlekten in de pers. Het restaurant in de omgeving van Lyon was een bedevaartsoord voor culinaire liefhebbers in heel de wereld en had al sinds 1965 onafgebroken drie sterren. ,,Het restaurant is nog steeds excellent, maar na verschillende bezoeken van onze inspecteurs in 2019 blijkt dat het niet meer op drie-sterren-niveau zit’’, aldus een woordvoerster.
Het nieuws is in Frankrijk ingeslagen als een bom. Paul Bocuse wordt gezien als dé grondlegger van de huidige Westerse keuken. Hij had als bijnaam ‘de paus van de moderne keuken’ en werd ‘de reus van de haute cuisine’ genoemd. Op de Amerikaanse televisie werd hij bij zijn overlijden in januari 2018 ‘een onvermoeibare pionier’ genoemd: ,,Hij introduceerde de Franse keuken in de rest van de wereld en veranderde de status van koks van onzichtbare keukenkunstenaars tot wereldsterren.’’
Ouderwets en kitsch
Toch was er wel al jaren discussie over de kwaliteit van zijn restaurant, L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or. De keuken zou te ouderwets zijn en het interieur zou neigen naar kitsch. De huidige koks in het restaurant hebben recent geprobeerd gerechten te moderniseren. Ook de inrichting werd onderhanden genomen. De zaak wordt nu nog gerenoveerd en zou eind deze maand weer opengaan, kort voor de bekendmaking van de nieuwe Franse Michelinsterren.
Paul Bocuse overleed twee jaar geleden op 91-jarige leeftijd. Hij kreeg zijn eerste Michelinster in 1958, zijn tweede in 1962 en de derde in 1965.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt.
-
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen.