Wijnkenner: Alcoholvrij is als seks met een opblaaspop
Koken & etenVroeger kochten wijnfans graag gidsen: experts leggen daarin uit voor welke wijn je naar de supermarkt moest snellen. Nu willen we meteen weten of die nieuwe wijn in de schappen de euro’s wel waard is. ,,De wijngids is dood.’’
Delen per e-mail
Meer dan 90 procent van de wijnen wordt in de supermarkt verkocht
We zijn niet minder wijn gaan drinken de afgelopen jaren: Nederlanders boven de 18 jaar krijgen jaarlijks zo’n 2,5 liter pure alcohol binnen via wijn. Ervan uitgaande dat wijn gemiddeld 12 procent alcohol bevat, is dat bijna dertig flessen per jaar.
Die wijnen vinden we steeds minder via de papieren wijngids. Ouderwets! De wijngids is dood, zo stelt Jonah Freud van De Kookboekhandel. Die gidsen verkoopt ze nog maar mondjesmaat in haar hoofdstedelijke boekwinkel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Vraag het ons Wat is een volkorenproduct en waarom is dat gezond?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert een vraag over volkorenproducten: wat is een volkorenproduct en waarom is dat gezond? -
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Broodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees. -
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Koken & eten Miljoenen zien tranen bij vertrekker Heel Holland Bakt: ‘Ik was deze keer de minste’
Een hele uitzending over calorieënbommen: Heel Holland Bakt was gisteravond een aaneenschakeling van chocoladebommen, hazelnootcrèmes en taarten die volledig over de top gingen. Ruim 3,2 miljoen mensen smulden ervan, de helft van alle televisiekijkers op dat moment.
-
PREMIUM
Brut, Dromen Onder Grote Druk Topkok Hans van Wolde schrok van zichzelf in tv-serie: ‘Ik gooi er nogal eens wat uit’
Hans van Wolde (53) verkocht topzaak Beluga en leverde twee Michelinsterren in om zijn droom na te jagen: het bijzonderste restaurant van Nederland neerzetten. Tv-zender RTL volgde de sterrenchef twee jaar lang en maakte er een docuserie van. -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.