Winkels Albert Heijn in weken voor kerst open tot middernacht
Koken & etenDoe je aankopen voor de feestdagen gespreid, drukt Albert Heijn-topvrouw Marit van Egmond haar klanten op het hart. AH neemt een serie maatregelen in de aanloop naar kerst om te zorgen dat mensen hun boodschappen zo goed mogelijk kunnen doen. Een daarvan is het openstellen van winkels tot middernacht.
Delen per e-mail
De meeste Nederlanders vieren wel Kerstmis, maar doen dat dit jaar een beetje anders dan andere jaren. ,,We zien in ons jaarlijkse klantenonderzoek dat mensen erg naar kerst uitzien en ze zijn er al eerder mee bezig dan normaal", zegt Marit van Egmond in een digitale persconferentie in een kerstdecor op het hoofdkantoor van AH in Zaandam. ,,Mensen gaan het vaker vieren en we zien dat veel mensen meer tijd in de keuken willen doorbrengen om van het samenzijn iets bijzonders te maken."
De kerstperiode is een van de drukste tijden van het jaar voor Albert Heijn. De supermarktketen gaat klanten zoveel mogelijk stimuleren om gespreid boodschappen te doen. Daarom zijn op de drukke dagen voor kerst circa 250 winkels tot middernacht open. ,,Dat gaat vooral om winkels die nu tot 22.00 uur 's avonds open zijn", aldus Van Egmond. ,,Op eerste kerstdag zijn 645 winkels van Albert Heijn open. Op tweede kerstdag zijn dat er 914. Op nieuwjaarsdag zullen opnieuw 645 winkels open zijn.ā
Bundel
Door de coronapandemie zijn we massaal online gaan bestellen. AH heeft de capaciteit al verdubbeld en met de feestdagen zullen veel klanten hun boodschappen graag laten bezorgen. Daarom worden vanaf komende zondag zes weken lang op alle dagen van de week boodschappen aan de deur gebracht. Daarnaast zal AH voor het eerst online bestelde boodschappen op tweede kerstdag gaan bezorgen. Van Egmond: ,,De klanten met een bundel krijgen voorrang.ā
Een aanvullende maatregel om de drukte in te dammen: houdbare producten zijn in de weken ervoor in de bonusaanbieding.
Om klanten te helpen, zijn er receptenkaartjes in de winkels en de jaarlijkse Allerhande ligt vanaf 6 december - als de goedheiligman naar Madrid is vertrokken - in de winkel. De cover van het magazine werd vanmiddag onthuld. Het is een enorme trifle. AH noemt dit dessert āhĆ©t ultieme nagerecht dat door tienduizenden Nederlanders met kerst wordt geserveerdā.
De feestelijke Allerhande bevat klassiekers als rollade, wild, varkenshaas en kalkoen. Er staan wel vegetarische gerechten in, maar vega heeft niet de overhand. Klanten reageerden in 2018 teleurgesteld op de vele vegetarische recepten en vorig jaar greep Allerhande terug op de jaren 80. Joyce Bierman, bij Albert Heijn als directeur merkbeleving verantwoordelijk voor het magazine, zegt dat de klassiekers telkens iets bijzonders krijgen. Als voorbeeld noemt ze gerookte zalm. ,,Dat is een tompouce met bladerdeeg en avocadomousse. Wel vertrouwd, maar dan met een twist.ā
Van Egmond kiest zelf voor de kerstdis voor zalmfilet met prosecco en pistachenootjes. ,,En een dag ga ik alleen maar toetjes etenā, zegt ze verlekkerd. ,,Want uit al die desserts kan ik niet kiezen.ā
Voor wie het graag makkelijk wil, introduceert Albert Heijn een lijn met gemaksproducten onder de naam Culii. Het gaat om voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Ze zijn bedoeld voor twee personen. ,,Culii is ook na de jaarwisseling beschikbaar en het assortiment varieert met de seizoenenā, aldus Van Egmond. Wie er niet uitkomt in de keuken, kan in de kerstperiode een speciale hulplijn bellen.
Leren koken als een pro? Bekijk hieronder de video's met de beste tips:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: āWat een helā
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zoān 70.000 restaurants in ItaliĆ« gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto āIoApro1501ā (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. āHet is een kwestie van overlevenā, zeggen de initiatiefnemers. -
Koken&Eten Waarom je dit blauwe bakje binnenkort niet meer vindt in je supermarkt
Het blauwe champignonbakje verdwijnt uit de schappen. Het is tijd voor een duurzamere, volledig gerecyclede variant.
-
Marktplaats dwarsboomt handel in materiaal bezorgdiensten voor omzeilen avondklok
De mogelijke invoering van een corona-avondklok door het kabinet, heeft een levendige handel in kleding en tassen van bezorgdiensten op gang gebracht. Op Marktplaats.nl worden er tientallen aangeboden voor prijzen variĆ«rend van 25 tot 200 euro āom de avondklok te omzeilenā. Het online-verkoopplatform is druk bezig om de advertenties te verwijderen, zegt een woordvoerder tegen deze site. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De challenge met Pascale Naessens is afgelopen. Haar recepten en inspiratie vindt u hier. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitterā
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wƩl rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen.