Zeebaars steelt de show, maar de sla verdrinkt in een azijnbad bij O.T.T.O
gouden pollepelThomas, Vincent, Anton en Laurens sloegen in 2019 de culinaire handen ineen in O.T.T.O: Other Than The Others. Benieuwd of die vier handen op mijn buik daadwerkelijk verschil maken in Wijk bij Duurstede.
Elke week recenseert Marco Bosmans een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Deze week eet hij bij O.T.T.O in Wijk bij Duurstede.
Mijn QR-code scannen? Ach, de jonge dames achter de bar geloven het wel. Die gastvrije ongehoorzaamheid trof ik de afgelopen weken wel vaker, dus heel anders dan bij anderen is dit nog niet. Het brood met smeersels en het glas vermentino evenmin.
Onder het genot van de eerste happen en slokken laat ik me door de gastvrouw bijpraten over de geschiedenis. O.T.T.O. mag dan jong zijn, voorganger De Gouden Leeuw liet zich vele jaren geleden al beproeven door deze krant.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
koken met marie
Koken met Marie | Boter van bieslookbloemen
In deze tijd van het jaar schieten de verse groene kruiden weer volop de grond uit. Met deze frisse groene kruiden breekt de tijd weer aan om volop mooie lentegerechten te maken. Bijvoorbeeld van de bieslook. Samen met de bieslook komen ook de bieslookbloemen op. Deze bloemen hebben heel veel smaak en zijn heel geschikt om mooie gerechten mee te maken. Haal ze dus niet weg, maar gebruik ze gewoon. -
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dĂ t is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten. -
PREMIUMgouden pollepel
De chef van dit restaurant in Soest laat alle papillen dansen
Duurzaam en plantaardig, fusion, shared dining en superfoods; de trends en thema’s kwamen allemaal voorbij op deze pagina. En de moleculaire gastronomie niet te vergeten. Vandaag niet. Vandaag gaan we terug naar school, in de bossen bij ‘t Spiehuis in Soest. -
PREMIUMKoken & Eten
Helpt cola écht tegen misselijkheid? Dit zegt voedingsexpert over deze remedie
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: helpt cola écht als je misselijk bent?
-
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg? -
PREMIUMgouden pollepel
Bij Venster heb je maar vijf keuzes per gang: dat zouden meer restaurants moeten doen!
Het Berlijnplein in Utrecht is precies wat het is: een hip, onconventioneel Berlijns pleintje. Binnen een omlijsting van moderne nieuwbouw is ruimte gecreëerd voor creatievelingen als Daniel Lansbergen en zijn broedplaats Venster.