Zo wordt taart bakken een piece of cake
Met een taart hoef je niet de hele dag bezig te zijn, bewijzen deze vijf heerlijke taarten. Deze baksels zijn binnen een uur klaar.
Chocoladetaart met amandelen
Ingrediënten:
- 6 middelgrote eieren
- 2 el rum
- 200 g rietsuiker
- 300 g ongebrande amandelen
- 200 g pure chocolade 72%
- 200 g ongezouten boter (of margarine)
- 1 mespunt zout
- 2 el poedersuiker
Benodigdheden:
- Springvorm (∅ 24 cm)
- Bakpapier
- Keukenmachine
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
- Mix de eidooiers met de rum en de helft van de suiker tot een schuimige massa.
- Rooster de amandelen 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord.
- Breek de chocolade boven de kom van de keukenmachine in stukken. Doe de amandelen erbij en maal fijn.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan en schenk het erbij terwijl de keukenmachine aan staat.
- Roer met een garde het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot stijve pieken.
- Spatel het voorzichtig door het chocoladebeslag.
- Doe het beslag in de vorm.
- Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel.
Bereiding:
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
- De bovenkant moet nog licht terugveren als je er voorzichtig op duwt.
- Neem de taart uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
- Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
- Bestrooi de taart voor serveren met poedersuiker.
Bron: Allerhande
Abrikozen-wortelcake
Ingrediënten:
- 70 ml koudgeperste raapzaadolie (met extra olie voor invetten)
- 2 geraspte wortels (50 g)
- 1 geraspte rode biet (100 g)
- Geraspte pastinaken (50 g)
- Rasp van 1 sinaasappel
- 120 g ahornsiroop
- 2 grote eieren
- 150 g volkoren speltmeel
- Snuf koekkruiden
- 1 tl bakpoeder
- 60 g gedroogde abrikozen (liefst ongezwaveld), in stukjes
- 40 g pompoenpitten (met extra voor versiering)
- Eetbare bloemen (optioneel)
Yoghurt-honingfrosting:
- 150 g roomkaas
- 150 g Griekse yoghurt
- 25 g vloeibare honing
- ½ tl vanille-extract
- 1½ tl citroensap
Benodigdheden:
- Springvorm (∅ 18 cm)
- Rasp
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een springvorm in met de extra raapzaadolie en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe de geraspte wortels, rode biet en pastinaak in een kom.
- Voeg twee derde van de sinaasappelrasp (bewaar de rest voor de frosting) toe aan de groenten samen met de ahornsiroop, eieren en raapzaadolie.
- Schep het meel, de koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout door het groente-eiermengsel, gevolgd door de stukjes abrikoos en de pompoenpitten, en schep om tot alles goed gemengd is.
- Schenk het mengsel in de springvorm en bak de cake 35 à 40 minuten, tot de bovenkant licht bruinroze is en terugveert als je er zachtjes op drukt, en een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt.
- Laat afkoelen in de vorm.
- Doe ondertussen voor de frosting het meeste van de bewaarde sinaasappelrasp samen met de roomkaas, yoghurt, honing, vanille en het citroensap in een kom en klop tot een glad mengsel. Bewaar in de koelkast tot de cake is afgekoeld.
- Zet de afgekoelde cake op een schaal, schep de frosting erop en smeer dit met de bolle kant van een lepel uit over de bovenkant.
- Versier de cake met de rest van de sinaasappelrasp, de extra pompoenpitten en de eetbare bloemen (als je die gebruikt).
- Serveer de cake meteen of bewaar hem in een afgesloten doos in de koelkast (je kunt hem zo vijf dagen bewaren).
Bron: Jamie magazine
Oreo-pindakaastaart
Ingrediënten:
- 20 Oreo’s
- 175 g roomboter
- 400 g pindakaas met stukjes noot
- 175 g poedersuiker, gezeefd
- 200 g pure chocolade in stukjes
Benodigdheden:
- Springvorm ( ∅ 25 cm)
- Keukenmachine
- Hittebestendige kom
Bereidingswijze:
- Vet de taartvorm in met een klontje boter.
- Maal de Oreo’s fijn in een keukenmachine.
- Smelt in een steelpannetje 75 g van de roomboter en meng door de fijngemalen Oreo koekjes.
- Druk het mengsel tegen de bodem en rand van de taartvorm en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Meng intussen in een kom de pindakaas en de poedersuiker.
- Smeer het pindakaasmengsel over de bodem van de taart.
- Smelt de rest van de roomboter samen met de stukjes chocolade au-bain marie, in een hittebestendige kom. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
- Roer tot een glad geheel en laat licht afkoelen.
- Schenk het chocolademengsel over de pindakaaslaag en strijk glad.
- Laat de taart nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bron: Nina loves food
Bramentaart met munt
Ingrediënten:
- 500 g verse bramen
- 3 el wodka
- 4 middelgrote eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g tarwebloem
- 25 g ongezouten roomboter (gesmolten)
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- 25 g ongezouten boter (of margarine)
- 2 el poedersuiker
- 2 el verse munt
Bereidingswijze:
- Springvorm (∅ 24 cm)
Bereidingswijze:
- Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
- Schep de bramen in een kom om met de wodka.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
- Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- Vet de springvorm in.
- Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover.
- Druppel de rest van de boter erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
- Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Engelse Laura maakt van elke taart een kunstwerk
Eerder zagen we al sushi in de vorm van schoenen en macarons met de mooiste tekeningen erop. Sommige mensen hebben het gewoon in zich: ze schudden kunstwerken uit hun mouw alsof het niets is. Laura Loukaides is er één van. Haar taarten zijn echte kunstwerken. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Deze taarten zijn te mooi om op te eten
De een is beter in de keuken dan de ander. Er zijn altijd mensen die eruit springen. Lauren Ko is daar één van. De taarten die zij maakt zijn echte pareltjes en wij zijn er jaloers op. -
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.
-
Blokker experimenteert met brood en chips dankzij samenwerking met Chinese robotsupermarkt
Bij Blokker kunnen klanten vanaf morgen ook brood, chips en andere voedingsmiddelen afhalen. Dat is mogelijk door een samenwerking met de Chinese robotwinkel Ochama, een kruising tussen een afhaalsupermarkt en een warenhuis. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta.