Volledig scherm

Zoet aardappelstamppotje met spinazie en geitenkaas

Stamppotrecepten met zoete aardappel zijn heel populair. En terecht, want bijvoorbeeld deze combi van het zoete van de aardappels met de hartige kaas en daarbij de knapperige walnoten is te gek!

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 500 g zoete aardappelen
– 100 g verse spinazie
– 100 g harde geitenkaas
– Een hand gehalveerde walnoten
– 50 g zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze (30 minuten):
– Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
- Kook de aardappelen zo’n 25 minuten in een pan.
- Snijd ondertussen de spinazie en de tomaatjes in reepjes en de geitenkaas in blokjes. Zet even weg.
– Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de walnoten in een hete pan zo’n drie minuten totdat ze beginnen te kleuren.
– Zodra de aardappels zacht zijn, giet je ze af. Let op: bewaar een scheutje van het kookvocht.
– Prak de aardappelen nu met een stamper of vork en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een flinke scheut olie. Je kunt ook de olie uit het potje van de tomaatjes nemen, lekker kruidig!
– Meng nu de spinazie, tomaatjes en geitenkaasblokjes door de gestampte aardappelen. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en maak af met de walnoten.

Tip: Geef ook eens een Italiaanse twist aan je stamppotje door de zoete aardappels te mengen met Kalamata olijven, pijnboompitten, parmezaanse kaas en rucola. Smullen!

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons