Volledig scherm

Zuurkoolpakketje met kabeljauw en bieslook room

Hollandse kost in een ander jasje. Estée weet hoe dat moet. Benieuwd hoe dat smaakt? Er is maar één manier om erachter te komen. Koken maar!

Ingrediënten (4 personen): 
- 8 plakjes bladerdeeg
- 170 g zuurkool
- 1 klein blikje linzen (100 gram)
- 2 el roomkaas
- 1 bos bieslook
- 1 ei
- 4 stuks kabeljauwfilet van 100 g per stuk
- 20 g sesamzaadjes
- 75 g creme fraiche
- 1 el mierikswortelpuree
- 2 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
100 g rucola

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de zuurkool samen met de roomkaas. Giet de linzen af en meng door de zuurkool. Hak de bieslook fijn. Bewaar een klein gedeelte apart en meng de rest door de zuurkool.
- Leg de vierkantjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg in het midden een eetlepel van de zuurkoolmix en leg daar bovenop de kabeljauwfilet. Bestrooi met peper en zout.
- Klop een eitje los met een klein beetje water. Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Leg het andere plakje bladerdeeg er bovenop en snijd er met een scherp mesje een kruis in en nog een keer een kruis zodat je een soort ster krijgt. Smeer de pakketjes verder ook in met ei en besprenkel met grof zeezout en sesamzaadjes.
- Bak de bladerdeegpakketjes voor 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat het bladerdeeg knapperig is en de bodem ook droog.
- Meng de overige bieslook met de crème fraiche en een beetje mierikswortelpuree.
Meng de rucola met een scheutje balsamicoazijn en olijfolie.

Serveren:
Serveer de bladerdeegpakketjes met een beetje simpel aangemaakte salade ernaast en een lekkere klodder van de bieslookroom. 

Eet smakelijk!

In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.

Volledig scherm
© 24Kitchen