PREMIUM
Overleden uitvinder airfryer zette kookwereld op zijn kop: van ‘slap frituur-aftreksel’ tot ‘waanzinnig apparaat’
De Nederlandse bedenker van de airfryer is overleden. Door zijn uitvinding stopten miljoenen Nederlanders met frituren en kwamen op feestjes alleen nog borrelhapjes uit de ‘mini-oven’. Voor- en tegenstanders raken er nog altijd niet over uitgepraat.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
schoonmaaktip van de week
Vet, olie en etensresten in de airfryer of frituurpan? Met deze tips krijg je ze allebei weer brandschoon
Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn, zeker niet als je de fijne trucjes kent. Daarom geeft schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp elke week een handige schoonmaaktip. Deze week: de airfryer en de frituurpan. -
PREMIUMover de tong8
Lekker lunchen tussen de lianen in Burgers’ Zoo: zeker niet goedkoop, maar wel een pretparkburger-plus
Burgers’ Zoo heeft een nieuw restaurant. Tussen de bananenbomen, leguanen en tropische vogels doe ik me tegoed aan Aziatisch streetfood en de jeugd eet ‘vet lekkere kipnuggets’. Op de achtergrond de Bush. -
Koken & Eten
De lekkerste patat uit de airfryer? Hier moet je op letten
De airfryer staat bij steeds meer mensen in de keuken. Je kunt er een hoop mee doen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon friet in bereiden. Hoe maak je de lekkerste?
-
PREMIUMover de tong2
Avondje Landhuis Poelzicht is als een zondagmiddag in de Franse Bourgogne
TIEL - Landhuis Poelzicht in Kapel-Avezaath bij Tiel heeft nieuwe bewoners én een andere culinaire invulling. Kok Edwin Muns verloochent zijn liefde voor de Franse keuken niet. -
-
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Wil je voedselverspilling tegengaan? De provincie helpt een handje
Ondernemers in de horeca, zorg en catering in Gelderland kunnen met 50 procent subsidie van de provincie deelnemen aan het programma Gelderland van Morgen. Onder deskundige begeleiding gaan zij gedurende 1 of 2 jaar aan de slag met het aanbieden van meer voedsel met plantaardige eiwitten en het verminderen van voedselverspilling.