Koken met Marie | Boerenkoolpesto
Koken met MariePesto wordt vaak gemaakt van basilicum, maar er zijn heel veel bladgroenten waar je pesto van kunt maken. Probeer deze winterse variant bijvoorbeeld eens. Pesto van knapperig verse boerenkoolbladeren heeft, in combinatie met citroen, een mooie volle smaak.
Wat heb je hiervoor nodig (4 personen)?
150 gram boerenkool, schoongemaakt gewicht
30 gram Parmezaanse kaas, in stukjes
50 gram amandelen, zonder vlies
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 citroensap, het sap en de rasp van de schil
Olijfolie, van goede kwaliteit
Grof gemalen zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
Gebruik voor deze pesto bij voorkeur stronken boerenkool, dat heeft veel meer smaak.
Ris het groen van de stelen, was de boerenkool goed, zodat al het zand ertussenuit is. Hak de boerenkool grof.
Rooster de amandelen kort in een koekenpan zonder olie, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze daarna grof.
Doe de boerenkool, tezamen met de Parmezaanse kaas, amandelen en knoflook in een keukenmachine of bakje voor de staafmixer en maal alles door elkaar. Het hoeft geen gladde pasta te worden, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit.
Giet er een beetje olijfolie bij en citroensap naar smaak. Meng er een beetje van de geraspte citroenschil door.
Breng de pesto op smaak met grof gemalen zeezout en vers gemalen zwarte peper. Door grof gemalen zeezout te gebruiken komen er kleine zilte korreltjes in de pesto. Dat geeft een verrassende smaak.
Als de pesto te dik is, roer er dan een klein scheutje water door.
Lekker en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. En zeker ook niet duur. Marie kookt wekelijks met veel groenten, weinig vlees en zonder hoge kosten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
9
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Koken met Marie
Koken met Marie: Mozzarellabrood met zongedroogde tomaat
Dit brood is eenvoudig te maken, maar door de zongedroogde tomaat en de gesmolten mozzarella is het bijzonder brood. Serveer het bij een kom stevige soep of een goed gevulde groene maaltijdsalade.Doesburg -
24Kitchen
Hét recept voor vegetarische jus
Ben je vegetariër of wil je gewoon wat minder vlees eten, maar kun je die overheerlijke vette jus maar niet uit je hoofd krijgen? Geen zorgen! Wij hebben een vegetarische variant voor je.
-
TIP: Zo gaat je mayonaise nooit meer in de schift
-
-
-
Tip: Eet dit vooral niet voordat je gaat sporten
Zoals we inmiddels weten kan bepaald eten je een echte boost geven voordat je gaat sporten. Helaas zijn er ook producten die je work-out in de weg zitten. Dit zijn de dingen die je vooral niét moet eten. -
TIP: Zo heb je geen last meer van natte quichebodems
Je kent het misschien wel: je hebt je uitgesloofd en dit resulteert in een prachtige quiche. Je snijdt hem aan en... je hebt een zompige, vieze bodem?! Super zonde! Gelukkig helpt Chef-kok Julius Jaspers je voorgoed van dit probleem af.