Bevers zijn actief bij de brug naar de Zusters van Julie Postel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bevers zijn actief bij de brug naar de Zusters van Julie Postel. © Ed van Alem

Bevers dreigen instelling 1,5 ton te kosten: gaaswand van 1,5 kilometer nodig om ze te stoppen

Overijverige bevers drijven de Zusters van Julie Postel in Boxmeer op hoge kosten. ,,We zijn binnenkort 1,5 ton kwijt om ervoor te zorgen dat bevers in de toekomst geen schade meer kunnen aanrichten”, aldus Kees Swaanen, bestuurder van erfgoedinstelling Julie Postel.

9 reacties

 • AGNES Jacobs

  2 maanden geleden
  Ja de dieren zij tegenwoordig belangrijker dan mensen, als die straks een keer door dijken of bruggen zakken is niet zo erg als bevers afschieten.
 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Marcel: ontwaakt! Ik zei niks over boeren, maar over vee-fabrikanten! Of heeft u niet vernomen van de dreiging van de volgende zoönose, vanuit de vogelgriep. Een kwestie van tijd, of de ze tikkende tijdbom gaat af. Derhalve: weg met de ''exoten''' uit die fabrieken.. net zo goed als die schadelijke bevers.
 • Marcel v Creij

  2 maanden geleden
  @jan Willems : wat hebben die boeren hier nu weer mee te maken ? Slaat helemaal nergens op die opmerking.
 • jeroen van zwieten-aerendonck

  2 maanden geleden
  En daar komen ze nu mee aan,beter laat dan nooit,jaren geleden was dat al zichtbaar dat die bevers rondom en in de buurt van en ver daar buiten,alles kapot knagen en wat word er aan gedaan,..niks, uitroeien die nutteloze vernielers.
 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Lieden die Donald Duck als leerboek gebruiken. WEG met die exoten. En WEG met de vee-fabrieken; nieuw pandemie is aanstaande...