Boswachter Janneke de Groot brengt borden aan met Honden aan de Lijn omdat veel mensen hun hond in de bossen los laten lopen waar dit niet mag.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Janneke de Groot brengt borden aan met Honden aan de Lijn omdat veel mensen hun hond in de bossen los laten lopen waar dit niet mag. © Theo Peeters

Boswachter Janneke herhaalt: ‘Hou je hond aan de lijn, dan kunnen we allemaal blijven genieten van de natuur’

LAND VAN CUIJK - Hou honden aan de lijn buiten de losloopgebieden. Boswachter Janneke de Groot van Staatsbosbeheer in het Land van Cuijk kan het niet genoeg benadrukken. Veel wandelaars klagen over loslopende honden.

25 reacties

 • Ed Raket

  4 maanden geleden
  @ Arie van Doorn. Alleen mensen zoals ik hebben recht op de natuur. Ikke ikke ikke en de rest kan .....
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Mounainbikers en loslopende honden horen niet in de natuur ,voor mountainbikers is het alleen decor en loslopende honden zijn van mensen die ook niks van natuur snappen.Echte natuurliefhebbers lopen met een verrekijker om en vaak vanaf de openbare weg.Staatsbosbeheer is hier zelf ook schudig aan door overal paden aan te leggen het wild heeft nergens rust meer ,het lijkt de efteling wel af en http://toe.Ga met vergunningen werken voor een x aantal personen voor een jaar in een gebied.
 • Sander van Schoonhoven

  4 maanden geleden
  Rian, de voorkeuren van wandelaars zijn niet de maat der dingen. Hoewel je er ongetwijfeld zelf anders over denkt is de mening van wandelaars niet allesbepalend. Jij bepaalt niet hoe een ander de natuur beleeft.
 • Ed Raket

  4 maanden geleden
  Wat een aannames Rianne Verschuur. Ik trek met mijn honden en mountainbike de natuur in om te ontstressen van de werkweek en geniet wel degelijk van de natuur. Tevens heb ik ook een vergunning van Natuurmonumenten om in bepaalde gebieden te mogen mountainbiken. Ben benieuwd of al die corona wandelaars ook hun steentje bijdragen bij Natuurmonumenten.
 • GER Driessen

  4 maanden geleden
  Ben zelf hondenbezitter die soms in het bos loopt,maar wel met de hond aangelijnd. Een van onze kleinkinderen is namelijk doodsbang voor honden. Kijk de wereld door de ogen van een angstig kind. altijd oplettend of er geen hond aankomt. Of los loopt.Ze gaat zo graag na t bos maar vanwege de honden is ze altijd alert.en ze is pas 5 En ons gezin is altijd samen met een hond. Gelukkig is ze minder bang voor onze hond maar ze houd hem altijd in de gaten.

Maasland