Chantal Hendriks (rolstoeler) en de visueel gehandicapte Meinte Ypma bij de oversteekplaats in de Trompetterstraat in Grave, de plek waar ze graag een zebrapad zouden willen.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal Hendriks (rolstoeler) en de visueel gehandicapte Meinte Ypma bij de oversteekplaats in de Trompetterstraat in Grave, de plek waar ze graag een zebrapad zouden willen. © Theo Peeters

Driehonderd handtekeningen, maar gemeente peinst niet over terugbrengen zebrapad: ‘Mensen met beperking in de kou’

GRAVE - Driehonderd handtekeningen hebben de gemeente Land van Cuijk niet kunnen overtuigen van de noodzaak om in de Trompetterstraat in Grave een zebrapad terug te leggen. Volgens wethouder David Sölez (Verkeer) gaat dat niet gebeuren. Volgens hem wordt de weg er juist onveiliger van.

5 reacties

 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  Waarom niet gewoon een brug voor de auto's maken auto's erover heen en mensen kunnen er onder door de weg oversteken.
 • Co Mulder

  2 maanden geleden
  Met een zebrapad creëer je een soort schijnveiligheid, zeker in ons land waar automobilisten er vaak een wedstrijdje van maken om nog net voor je langs te schieten. Velen weten niet dat zodra een voetganger aanstalten maakt om over te steken je als automobilist dient te stoppen. Bij onze oosterburen hebben ze dat blijkbaar wel begrepen, die remmen gewoon netjes af en schieten er niet nog snel voorlangs.
 • tinus aardsen

  2 maanden geleden
  Ja ze wilde zo graag een grote gemeente, maar je schiet er niks mee op. Deze gemeente doet alleen wat ze zelf willen, wat ze zelf leuk vinden, een zebrapad hoort daar niet bij, denken niet aan de gehandicapte medemens! denken niet aan een ander, alleen maar hunzelf, Dank je wel die stemden voor een grote gemeente! echt hypocriet!!
 • Willem van de Rijdt

  2 maanden geleden
  "De inschatting van ambtenaren" is die hier leidend? Achter het bureau is alles plat en overzichtelijk en rijdt er niets te hard. Het moet niet gekker worden! Ga gewoon eens ter plekke kijken!!
 • Guus Fonteijn

  2 maanden geleden
  Mensen kunnen volgens de gemeente oogcontact houden met de bestuurders van de rijdende auto’s . Je moet het niet gekker maken. Welke zogenaamde deskundigen komt met dit domme argument. In Grave notabene. Waar in verhouding veel slechtzienden en blinden wonen. En wat als het regent. Oh wat kan een gemeente dom zijn. Voor een regenboog zebrapad zouden deze zogenaamde deskundigen waarschijnlijk wel voorstander geweest zijn. Want dat is “ terecht” hot.