Geslaagde vmbo’er Leroy (17) krijgt de minister op bezoek: ‘Dit is gewoon fantastisch’

MET VIDEOMILL - En dan staat er ineens op een hoogzomerse junimiddag niemand minder dan de minister van onderwijs bij jou op de stoep. Om je hoogstpersoonlijk te feliciteren met je vmbo-diploma. Met bloemen, taart, een speciale pen en natuurlijk de cijferlijst, mét een krabbel van minister Dennis Wiersma zelf.

3 reacties

 • R. Boom

  2 maanden geleden
  dás nog eens leuk om te lezen. Wij kennen ook mensen die niet verder kwamen dan vmbo-nivo. Ze moeten zich altijd verdedigen (waarom ze niet lui zijn), ze voelen zich soms verplicht om extra stoer te doen (roken, respectloos gedrag etc.) terwijl ze -zoals hier al omschreven- straks ons huis verbouwen, de vuilnis ophalen of helpdesk-medewerker worden. Zonder hun is onze maatschappij niks. Leuk dus dat hier een keer iemand met een laag nivo in 'the spotlights' gezet wordt !!
 • frank hoekjan

  2 maanden geleden
  Prima actie, uiteindelijk zijn dit de mannen en vrouwen die later met hun handen werken. Chapeau minister Wiersma
 • toon janssen

  2 maanden geleden
  prima actie om het VMBO meer aandacht en waardering te geven!
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

Maasland