Bezoekers en bewoners van asielzoekerscentrum Grave in Velp ontmoetten elkaar in september tijdens de open dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers en bewoners van asielzoekerscentrum Grave in Velp ontmoetten elkaar in september tijdens de open dag. © Ed van Alem

Hillenaar heeft er vertrouwen in dat opvang jonge asielzoekers ook in Cuijk goed gaat: ‘Moet je ze dan in tenten laten slapen?’

CUIJK - Hij is blij dat de opvang van minderjarige asielzoekers die deze donderdag naar Cuijk komen in een hotel in Nuland zonder problemen verlopen is. En dat er geen noemenswaardige klachten zijn binnengekomen. Dat is, weet ook burgemeester Wim Hillenaar van Land van Cuijk, wel eens anders als asielzoekers ergens in het land (nood)opvang wacht. Omdat aanmeldcentrum Ter Apel uit zijn voegen barst.

3 reacties

 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Maarten, we hebben het hier over het LvC en niet over Nuland. Iedereen weet toch dat asielzoekers overlast bezorgen, bakken met geld kost \, onze huizen inpikken, onze sociale voorzieningen plunderen , enz. enz. Nederland kan niet de hele wereld opvangen. Laten we die Oekraïners helpen en de rest moet maar naar hun naburige landen gaan.
 • Maarten Berbers

  2 maanden geleden
  @Japie Kamers. Eerst het artikel lezen alvorens iets vanuit je onderbuikgevoel te schreeuwen. In Nuland heeft men goede ervaringen met deze groep. En dat had Overloon ook gehad als het COA indertijd een groep met dezelfde etniciteit daar geplaatst had.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Inwoners van Overloon en Grave weten wat voor een overlast asielzoekers kunnen veroorzaken. Vraag me af of er met deze slachtoffers is overlegd?