Na de verkiezingen besloten vele gemeenten tot het aanstellen van een extra wethouder. Ook de gemeente Land van Cuijk dat nu meer wethouders heeft dan Den Bosch en Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de verkiezingen besloten vele gemeenten tot het aanstellen van een extra wethouder. Ook de gemeente Land van Cuijk dat nu meer wethouders heeft dan Den Bosch en Tilburg. © Theo Peeters

Land van Cuijk zet trend: achttien andere Brabantse gemeenten kiezen voor extra wethouder

CUIJK - Zeker achttien gemeenten in Brabant kiezen voor de komende jaren voor een extra wethouder. Ze denken dat een extra bestuurder nodig is vanwege de ‘enorme opgaven’ waarmee de gemeenten te maken krijgen.

5 reacties

 • Bert Gransen

  1 maand geleden
  Staat volgens mij dat andere gemeentes ook een extra wethouder gaan plaatsen. Kan ook nergens in de korte historie van de gemeente land van Cuijk vinden dat het zo stroef loopt. Maar ja de beste stuurlui zitten in de vut of wachtgeldregeling.
 • WMJF Rijdt

  1 maand geleden
  Die extra wethouder hebben we toch al? Heeft nog geen effect gehad op de organisatie die nog steeds niet echt "loopt".
 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Mogelijk verstandig. Het beleid is helaas dat gemeenten door het rijk veel te veel op hun bord krijgen.
 • Rob Rengers

  1 maand geleden
  Leuk een extra wethouder. Maar dit heeft alleen zin als je ook meer personeel aanneemt. Als je 10 metselaars hebt en 1 uitvoerder schiet je er weinig mee op om nog een uitvoerder aan te nemen en gene metselaars erbij. Dan wordt er niet sneller gebouwd.
 • Leny Theunissen

  1 maand geleden
  Gaat weer extra geld kosten
 1. Boer Jos spreekt zich wél uit tegen blokkeren van snelwegen: ‘Dit is een vorm van terreur’
  PREMIUM
  62

  Boer Jos spreekt zich wél uit tegen blokkeren van snelwegen: ‘Dit is een vorm van terreur’

  Hij zegt het onomwonden: de snelwegblokkades gisteren en vandaag zijn een vorm van terreur. ,,Dit heeft niets meer te maken met het demonstratierecht”, zegt melkveehouder en boerenbestuurder Jos Verstraten uit Westerbeek. De Brabantse boer vindt dat de strijd van de boerensector tegen de stikstofmaatregelen helemaal uit balans is geraakt. ,,Ik voel me verantwoordelijk me hier tegen uit te spreken.”

Maasland