Het lukt Havens in Maashees nog steeds om voldoende grondstoffen binnen te krijgen voor de productie van veevoer. Maar wel voor torenhoge prijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lukt Havens in Maashees nog steeds om voldoende grondstoffen binnen te krijgen voor de productie van veevoer. Maar wel voor torenhoge prijzen. © Ed van Alem

Levering veevoer niet in gevaar, prijzen door ‘heksenketel’ torenhoog

MAASHEES - ,,Het is een heksenketel”, zegt Joris Kaanen, directeur van veevoederbedrijf Havens in Maashees. Door de oorlog in Oekraïne is er een wereldwijde stormloop op graan - bestanddeel van veevoer - uit andere delen van de wereld ontstaan. ,,Onze productie is niet in gevaar, we hebben geen klantenstop. Maar de prijzen zijn torenhoog.” En die moeten worden doorberekend. 

1 reactie

  • Jan Willems

    2 maanden geleden
    Schandelijk dat er veevoer wordt verbouwd, i.p.v. eten voor de mensheid!!
  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Maasland