Spoedeisendehulparts Kim van den Broek en bestuursvoorzitter Pauline Terwijn van Maasziekenhuis Pantein.
Volledig scherm
PREMIUM
Spoedeisendehulparts Kim van den Broek en bestuursvoorzitter Pauline Terwijn van Maasziekenhuis Pantein. © Theo Peeters

Maasziekenhuis Pantein staat lijnrecht tegenover Ernst Kuipers: ‘Hoezo is sluiting efficiënter?’

Sluiting van de spoedeisende hulp van ‘kleinere’ ziekenhuizen zou volgens minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) een goed idee kunnen zijn: de zorg wordt er volgens hem efficiënter en beter van. Bestuurder Pauline Terwijn van Maasziekenhuis Pantein voorspelt het omgekeerde.

49 reacties

 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Inderdaad: T.Leaners: Kuipers moest eerst lid worden van D666, en dan weet je zat! Jaren geleden kende ik iemand die sprak: "Straks ben je 65. Dan wordt je verplicht een spuitje te halen; natuurlijk ook nog zelf betalen!" > Els Weber: Zo is het maar net. Ik kende een verpleger, die er mee gestopt is, omdat hij DRIE uren per dag, zijn tijd zat te verschimmelen met bonnetjes schrijven, dankzij die "managers". Een "nachtzuster" moest ALLEEN 's nachts werken, zonder 2 eerdere collega's. RUTTELAND!!
 • Jacques Theunissen

  2 maanden geleden
  #Joes Rolsteen.... Het zoveelste voorbeeld van "niet leren van de praktijk" ! Voorkomen is beter dan genezen. En inderdaad niet iedereen kan én/of wil honderd worden. Het leven draaglijk maken a la, maar het tegen een onverantwoorde prijs én soms zelfs ongevraagd lengen van leven is m.i. een van de grootste problemen van ons zorgsysteem.
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Nou, frank jansen, als je daar iets aan wilt doen, en meteen wat tegen milieuvervuiling wilt doen; ga onder een boom zitten en rustig blijven zitten, zelfs als je honger, dorst of het koud hebt. Neem eventueel je familie mee. Op die manier haal je alvast een klein beetje druk van de maatschappij af. Harde keus? Ja. Maar blijkbaar wil je die doen, dus verbeter de wereld en begin bij jezelf. En verder moet er gewoon weer terug gegaan worden naar een niet-commerciële gezondheidszorg.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  @Han, dat is aan de professionals. De zorgkosten bedragen nu 7000 euro per inwoner per jaar. Één op de zes werkenden werkt in de zorg dat zou één op de vier moeten worden. Dat wordt onbetaalbaar. Harde keuzes zullen er worden gemaakt. Vergeet ook niet dat al die nieuwkomers jarenlang niet meebetalen maar wel consumeren
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Begin simpelweg met alle onnodige administratie dan kan die tijd worden besteed aan het echte verzorgen en wordt er gelijk bespaard op kantoorpersoneel en al die onnodige managers die ook nog eens veel meer loon krijgen dan de mensen op de werkvloer. En ik