Een dieseltrein van Arriva op de Maaslijn bij Molenhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dieseltrein van Arriva op de Maaslijn bij Molenhoek. © Theo Peeters

Nóg meer vertraging voor Maaslijn door oorlog in Oekraïne

CUIJK - De Maaslijn loopt opnieuw vertraging op. Dat heeft staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA) van Infrastructuur en Waterstaat deze week in de Tweede Kamer gezegd. Eind 2024 had de elektrificatie en gedeeltelijke verdubbeling van het spoor tussen Roermond klaar moeten zijn. 

11 reacties

 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  Het probleem is niet de oorlog zelf maar onze eigen handelsboycot tegen Rusland die voor steeds meer tekorten zorgt.
 • Jopie Goudt

  2 maanden geleden
  HAHAHA je blijft lachen in Nederland
 • Jules Vismale

  3 maanden geleden
  Een gedeeltelijk verdubbeling van de Maaslijn is totaal niet genoeg om alle problemen op deze spoorlijn aan te pakken, de elektrificatie niet meegerekend! Anders kunnen ze beter het traject Cuijk - Vierlingsbeek, Venray- Tienray en Tegelen - Swalmen zoveel mogelijk verdubbelen. Tussen Heerlen en Landgraaf vindt gelukkig al wel spoorverdubbeling plaats en hopelijk ooit nog richting Herzogenrath.
 • Tom Hond

  3 maanden geleden
  De wereld is afhankelijk van Oekraïne lijkt het wel.Kunnen ze in west europa dan helemaal niks zelf behalve bij een politieke partij gaan zitten en geld tellen.
 • A Geurts

  3 maanden geleden
  Wim Rijswijk, die bomen worden rigoreus gekapt, als wij tussen Cuijk en Boxmeer vroeger de bomen snoeide omdat we de trekkerspiegels kapot reden kregen we een boete.

Maasland