MS-patiënt Rob Vloet is een crowdfundingsactie begonnenvoor een bijzondere operatie in Mexico om zijn ziekte tegen te gaan. Zijn moeder gaat mee naar Mexico.
Volledig scherm
PREMIUM
MS-patiënt Rob Vloet is een crowdfundingsactie begonnenvoor een bijzondere operatie in Mexico om zijn ziekte tegen te gaan. Zijn moeder gaat mee naar Mexico. © Theo Peeters

Oorlog doorkruist speciale behandelingen van MS-patiënt in Rusland; nieuwe bestemming: Mexico

BOXMEER - Tientallen MS-patiënten hebben sinds 24 februari een afspraak voor een speciale behandeling in een privékliniek in Moskou geannuleerd. Ook Rob Vloet uit Boxmeer. Reden: de oorlog in Oekraïne, en het daaropvolgende vliegverbod van Nederland naar Rusland.

8 reacties

 • Thea Fransman

  1 maand geleden
  Onbegrijpelijk dat deze behandeling niet in een land als Nederland kan plaatsvinden. Erg dat mensen bij al hun stress en verdriet, die deze ziekte met zich mee brengt, voor een behandeling uit moeten wijken naar bijv Rusland en Mexico!
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  Maak er één verzekering van dan kan het geld van al die extra directeuren en managers naar de patiënten gaan, twee vliegen in een klap.
 • Maarten Berbers

  1 maand geleden
  Wat een ongepaste opmerking de eerste onder dit artikel. In De Gelderlander stond vanochtend een artikel over deze behandeling. Schijnbaar wordt die in al onze omringde landen vergoed en als effectief gezien. Alleen in Nederland hebben de verzekeringen er geen vertrouwen in. Of zijn er ook financiële motieven?
 • Pipi Geluk

  1 maand geleden
  Te gek voor woorden dat zulke therapie zo ver van huis gezocht moet worden. Voor Corona waren vele miljarden beschikbaar en zijn er nog miljarden zoek, waarvan men niet weet waar ze gebleven zijn. Als men zorgvuldiger met het geld zou omgaan, kon er een potje aangelegd worden, waaruit deze bijzondere en schrijnende gevallen betaald zouden kunnen worden. Ik wens Rob en zijn moeder en familie veel sterkte en vooral beterschap. Zet ‘m op Kanjer!
 • jeroen van zwieten-aerendonck

  1 maand geleden
  Slechte zaak dat dit niet wordt vergoed, de zorgverzekeraars zouden zich moeten schamen.succes in Mexico.

Maasland