Speedpedelecster (43) ernstig gewond door botsing tegen trailer zonder licht: ‘We vinden het verschrikkelijk’

met video | updateEen 43-jarige vrouw uit Vierlingsbeek is vrijdagochtend ernstig gewond geraakt. Ze fietste op een speedpedelec tegen een geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen. Die trailer had geen verlichting aan, terwijl die dat wel moest hebben. Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur op de Volkelseweg (N264) in Wilbertoord (bij Mill).

46 reacties

 • M.J. van der Waal

  2 maanden geleden
  Het is niet voor niets dat verkeer - rijdend of niet - maatregelen moet treffen zichtbaar te zijn. de fietser is zo te zien tegen de schuine trekstang van de aanhanger gereden. Dat is geen fijne botsing (als daar al sprake van kan zijn). De reactie van VVN is van laag alloy, omdat hier impliciet de fietser schuld krijgt opgelegd. De aanhanger stond onverwacht op de donkere weg en had verlicht moeten zijn.
 • sha velthuis

  2 maanden geleden
  Voor wie denkt dat je hard moet rijden om een voorvork te breken: mij is het ooit gelukt door op flink looptempo een muurtje te raken. Precies zo gebroken als deze vork. Boven de kroon. Voor de verlichting: dit is een Stromer ST1 a 4600 euro met dagrijverlichting en een automatisch Roxim Z4E 900 lumen koplamp. Geen bungelend hema ledje.
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Berben, Zag het bij herlezen ook. Dat is dus behoorlijk fout van de chauffeur en/of bedrijf (al naar gelang of de aanhanger uitgerust is met een back up accu voor de verlichting). Blijft staan dat de 'fietser' wel heel erg hard is gegaan als de voorvork gewoon afgeknapt is, en als je dat soort snelheden haalt je wel heel goede verlichting moet hebben. Voor hetzelfde geld had daar een kind op z'n fiets met amper verlichting op de fiets gereden.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  @ Charles de Wit: Het artikel beschrijft dat de aanhanger onverlicht was.
 • Renald Siemerink

  2 maanden geleden
  Voor goed of fout is aan politie of rechter om te oordelen. Fietsen op een fietspad men zeker met zeer met hoge snelheden vraagt meer dan goede verlichting. Een onbewaakt ogenblik en weg is je overzicht. Vooral in het donker is aanpassen en geconcentreerd zijn een voorwaarde. Hoeveel verkeersdeelnemers zijn daar mee bezig. Ik ben bang niet veel.