Stefan groef op een oud defensieterrein ruim honderd lekkende accu’s op: ‘We zaten onder de brandwonden’

update | met videoDe grond van voormalige defensieterreinen is vaak verontreinigd met afval, van motorolie tot asbest. En oude accu’s, ontdekte Stefan Vlaminckx op het oude mobilisatiecomplex in Mill, waar nu woningen worden gebouwd. Hij groef ze dertig jaar geleden op om geld te verdienen, maar heeft nog steeds last van de littekens.

15 reacties

 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Een jaar of 25 geleden was het heel normaal om afval te begraven of in de natuur te storten. Dus dit verbaast mij helemaal niet.
 • Harrie Derks

  2 maanden geleden
  Die Stefan heeft dus de deksel van de accu’s verwijderd wat niet bepaald vanzelf gaat, de loodplaten eruit getrokken waarbij het zuur vrij is gekomen wat hij vervolgens in de natuur achterlaat en nu de moraalridder en het slachtoffer uithangen. Ja hoor.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Een crimineel die nu nog steeds de nadelen ondervind van zijn handelen. Misschien dat hij ondertussen wijzer is en dit gelukkig niet meer doet.
 • Anja Griffioen

  2 maanden geleden
  De boodschap is volgens mij dat er nu huizen worden gebouwd op verontreinigende de grond.
 • Toon manders

  2 maanden geleden
  precies, er zit her en der wel meer in de grond wat er eigenlijk niet hoort te zitten. mooi zo laten.
 1. Deze mannen ‘winnen’ steeds weer van de overheid: ‘Dit land is moreel failliet’
  PREMIUM

  Deze mannen ‘winnen’ steeds weer van de overheid: ‘Dit land is moreel failliet’

  Ze zijn met weinig maar strijden met succes tegen een almachtige overheid. Leon Adegeest (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen) en Johan Vollenbroek (Mobilisation for the Environment) worden gevreesd in Den Haag. Dat Lelystad Airport niet open kan en het stikstofbeleid is gekanteld, staat op hun conto. Het levert ze fanmail op, maar ook dreigementen. ,,Dit land is moreel en politiek failliet.’’