Op de plek van de hardloopbaan in Cuijk komt over ruim een jaar tijdelijk een basisschool. Op de achtergrond het Merletcollege.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek van de hardloopbaan in Cuijk komt over ruim een jaar tijdelijk een basisschool. Op de achtergrond het Merletcollege. © DG

Tijdelijk basisschool op plek 400-meter baan Cuijk

CUIJK - De 400 meter-hardloopbaan bij de Maasboulevard in Cuijk wordt opgeofferd voor een tijdelijke school. In de eerste helft van 2024 komt hier een noodgebouw te staan voor leerlingen en medewerkers van basisschool de Nienekes. Naar verwachting voor de duur van ongeveer anderhalf jaar, aldus de gemeente.

5 reacties

 • peter Broekmans

  2 maanden geleden
  Tijdelijk? Hierna komt er wel weer een volgend verzoek, nu de mogelijkheid eenmaal vaststaat!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Nino Peters,ben het met je eens. Helaas gaat dit steeds vaker gebeuren. Een miljoen mensen erbij in de komende 5 jaar erbij betekent inschikken en minder ruimte voor ons allemaal.
 • Iris Peters

  2 maanden geleden
  Zonde dat deze straks er niet meer is. Ik zie toch nog regelmatig mensen er gebruik van maken (zelf ook gedaan). Het was me bekend dat het iets tijdelijks was, maar er verdwijnt steeds meer groen jammer genoeg
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  Nino Peters. Ten eerste is het tijdelijk want de 400 mtr baan komt terug. Ten tweede, de oude school wordt gerenoveerd!!! Niet nieuw nee!
 • Nino Peters

  2 maanden geleden
  Jammer er zouden ook toestellen komen voor outdoor-training, helaas vindt Cuijk het belangrijker om weer een bak stenen ergens te plaatsen, dan een mooi duurzaam sportgebied te creëren. Het baantje mogelijk gemaakt door niemand minder dan Theo Joosten en waar vele mensen met zoveel plezier wekelijks hardlopen, gaat ook alweer verdwijnen uit Cuijk, zoals al zoveel. Het hele Cuijkse centrum is al 1 treurnis zonder winkels. Tja ambtenaren die het belang van sporten niet inzien, wat doe je hieraan?