In het vroegere ‘kasteelklooster’ Bronckhorst verbleven vroeger nonnen, nu arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
In het vroegere ‘kasteelklooster’ Bronckhorst verbleven vroeger nonnen, nu arbeidsmigranten. © Ed van Alem

‘We kunnen hier niet meer veilig wonen, het is een ramp’: Velpse kloosterbewoners naar de rechter

VELP -Twee bewoners van het ‘arbeidsmigranten’-klooster Bronckhorst in Velp (bij Grave) stappen naar de rechter. Ze willen de nieuwe gemeente Land van Cuijk met een rechterlijk bevel dwingen tot handhaving van de woonchaos die volgens hen in en om het klooster - nog steeds ook ‘hun woning’ - heerst. 

4 reacties

 • Harry Bardoel

  4 maanden geleden
  Waarom die afvalcontainer op de foto?
 • A.M. Berben

  4 maanden geleden
  ",,Er is grote vertraging opgelopen bij het opknappen van het openbare gebied en Vincentiuskerkje. Hoe dat zit, weet ik niet, daar is de gemeente verantwoordelijk voor.” Dit is natuurlijk grote onzin, als er iemand is die behoort te weten wat er speelt is het de eigenaar van het pand, deze zin is niets anders dan een goedkope manier om te trachten van de eigen verantwoordelijkheid af te komen. Als Haase dat wilt dan moet hij zijn bezit maar afstoten!
 • Goof Teunissen

  4 maanden geleden
  Een klooster is een gebouw waarin altijd al gewoond/overnacht werd en wordt. Het enige verschil is dat er nu andere types personen wonen/overnachten. Wat zou de gemeente kunnen doen? Het pand is gecontroleerd en brandveilig. Er wordt nu ook gewoond. Als huurder kan je wel je verhuurder aanspreken dat ook jij als een van de huurders een fatsoenlijk huurgebruik wilt hebben!
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Burgemeesters handhaven niet graag hebben we de laatste weken gezien.

Maasland