Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Politie

‘Zenuwachtige’ verdachte vanwege opvallende reden vrijgesproken voor het op zak hebben van 12.000 euro aan cash

Agenten betrapten vorig jaar tijdens een verkeerscontrole in Haps een 41-jarige man uit Spijkenisse, die bijna zestig nepbankbiljetten van 200 euro in een tas verstopte. Omdat het geld wel erg nep was, komt hij er zonder straf vanaf.

8 reacties

 • A.M. Berben

  1 week geleden
  @ TG Vogel: Kennelijk bedoelt de rechter dat het simpel onmogelijk is om met deze slecht nagemaakte bankbiljetten te kunnen frauderen en dat is gebaseerd op het principe dat u met een luciferhoutje in het algemeen niet in staat zult zijn om iemand anders te doden. Maar als het OM dit anders ziet, gelet op de eis, dan verwacht ik dat het appel zal instellen van dit vonnis.
 • Marja Wal

  1 week geleden
  Zoiets kan toch alleen in Nederland! Fijne rechtspraak hier!
 • Jo Lit

  1 week geleden
  Ik weet nog goed, misschien al wel meer dan 30 jaar geleden tijdens carnaval. Werd er in Nijmegen een briefje van 11 gulden uitgegeven VALS Hoeveel kroegen en andere erin trapten. Valser kon niet , maar werd toch geaccepteerd.
 • Johan Harmsen

  1 week geleden
  Had hij misschien op een briefje van 20 euro er met een viltstift een nul achter geschreven.
 • TG Vogel

  1 week geleden
  Het is toch niet te geloven. Dus omdat de persoonlijke mening van de rechter is dat het om niet zo’n goede kwaliteit valse bankbiljetten gaat volgt vrijspraak. Moet niet gekker worden. Ik heb een oude gedeukte en bekraste auto. Neem aan dat ik nu mij niet meer aan de verkeersregels hoef te houden. De kwaliteit van mijn auto is slecht. Vrijspraak dus.