40-jarige rijdt auto van ouders dronken de sloot in

BRAAMT - Een 40-jarige man uit Zeist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur was gekropen. De man was even daarvoor met zijn auto van zijn ouders een sloot ingereden bij vakantiepark Stroombroek in Braamt.

Politie-agenten, die rond 02.45 uur werden gebeld voor het eenzijdig ongeval, roken een sterke alcohollucht bij de man. Daarop moest hij een ademtest doen die uitwees dat de man te veel had gedronken. Op het bureau bleek dat hij vier maal meer alcohol op had dan is toegestaan.

Naast het inleveren van zijn rijbewijs zal de man zich voor de rechter moeten verantwoorden, meldt de politie. Daar wordt dan een geldboete van 950 euro en een rijontzegging van 8 maanden tegen hem geëist.

Het voertuig, een Suzuki Splash, is vermoedelijk door de aanrijding total loss. De bestuurder raakte niet gewond.

Volledig scherm
De te water geraakte Suzuki Splash. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers