Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

70.000 bezoekers voor Kadedagen in Doesburg

DOESBURG - De Kadedagen in Doesburg hebben 70.000 bezoekers getrokken. Een absoluut recordaantal. Vorig jaar kwamen er 40.000 mensen op het tweedaagse evenement aan de IJssel af.

,,We hoopten het aantal bezoekers van vorig jaar te evenaren", zei voorzitter Rob Fortanier zaterdag. ,,Toen kwamen er zaterdag ongeveer vijftienduizend mensen en zondag nog eens vijfentwintigduizend. Ik schat dat we daar nu op de eerste dag al aan zitten. De drukte is enorm. In heel Doesburg is geen parkeerplaats meer te vinden.”

Schepen

Naast honderd kramen die af te lopen waren, lagen er dertien historische schepen in de haven. Meer dan de vijf die er vorig jaar lagen. Fortanier: ,,Enkele scheepseigenaren kwamen toen niet opdagen omdat het water zo laag stond dat ze de haven niet in konden varen. Voor volgend jaar houden we rekening met een verdubbeling van het aantal schepen. Dan doet de Oude Glorie mee met schepen van voor de Tweede Wereld Oorlog.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers