Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Aanmeldstop voor volwassenen met zware psychische klachten door groot personeelstekort: ‘Verschrikkelijk’

updateZEVENAAR - GGNet in Zevenaar heeft voor zes maanden een aanmeldstop ingesteld voor volwassenen die gespecialiseerde psychische hulp nodig hebben. Huisartsen in de vijf Liemerse gemeenten kunnen daardoor tot 15 juli geen volwassenen meer doorverwijzen naar GGNet voor hulp. 

7 reacties

 • J.M. Horst

  2 weken geleden
  Eerder was al duidelijk dat psychiaters vertrekken bij instellingen waarbij ze de regeldruk als bezwaar noemen. Dat geldt tegenwoordig in alle sectoren van zorg. Mensen zien een te groot deel van hun werk in de zorg verworden tot administratief werk.
 • Henk Jansen

  2 weken geleden
  Het schrikbewind van de VVD, CDA en d66 met de tien jaar durende bezuinigingen (het geld is nodig voor de winsten van de bedrijven) eist hier zijn tol. In maart mag u weer stemmen!
 • JW Sanders

  2 weken geleden
  Het failliet van jaren vvd aan het roer. De zorg staat op omvallen en de detailhandel en horeca moet dicht omdat de ziekenhuizen de drukte niet aankunnen. Dat is de rekening…..
 • Wendy Grenningloh

  2 weken geleden
  Bij ggnet wil je sowieso niet xijn. Waardeloze instelling weigeren te komen en je dochter pleegt suïcide. Propersona is ook al tijden de wachtlijst gesloten. Gelukkig bestaan er ook nog genoeg andere organisaties zoals karakter, psyq ed
 • Jelle W

  2 weken geleden
  Nu de coronacrisis op zijn eind loopt (hopelijk): tijd om code ZWART voor de hele GGZ uit te roepen. De oplossing ligt niet alleen bij personeel maar ook in de maatschappij. Hoe we met elkaar omgaan. Mensen wantrouwen elkaar, kennen elkaar niet, geven elkaar geen ruimte, durven niet te zijn wie ze zijn. Geef mensen met neurodiversiteit (de meeste mensen willen zich niet beperkt voelen) een stem. Investeer in ontwikkeling en welzijn. t zijn vaak jonge mensen die nog van grote waarde kunnen zijn.

Liemers