Volledig scherm
© Robin Utrecht

ABN Amro sluit geldautomaat aan Raadhuisplein in Zevenaar

ZEVENAAR – De ABN Amro sluit volgende week maandag de pinautomaat aan Raadhuisplein 14b in Zevenaar.

Wie geld wil opnemen, kan dit nog wel blijven doen op de vestiging aan Oude Doesburgseweg 3 op winkelcentrum Muldershof, eveneens in Zevenaar, bijna 300 meter noordelijker.

Pintransacties

De bank voert de toename van het aantal betalingen met de pinpas op als reden voor haar besluit. Ook wordt er meer mobiel en via internet gebankierd, en dat is een extra reden om een van de twee geldautomaten te sluiten, aldus ABN Amro.

De Rabobank heeft in Zevenaar nog geen pinautomaten afgestoten maar besloot vorig jaar wel de openingstijden te beperken. Dit had vooral van doen met plofkraken in onder meer Didam. Eind vorige maand meldde de Rabobank dat ze haar vestiging in Duiven per 1 maart sluit. Daar blijven de pin- en de sealbagautomaat juist weer wel behouden.

  1. Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    WESTERVOORT - Eigenaar Zheng van de zaterdagavond overvallen cafetaria Jacky's Place in Westervoort hoopt dat de twee daders snel gepakt worden door de politie. ,,Het is hard werken in de horeca en zoiets moet niet te vaak gebeuren, want dan word je er bang voor’’, zegt Zheng de dag na de overval. ,,Zelf ben ik niet bang, het leven gaat door, maar ik ga wel kijken of ik de zaak nog beter kan beveiligen. Mijn vrouw is enorm geschrokken."
  2. 55-plussers testen conditie in Doesburg

    55-plussers testen conditie in Doesburg

    DOESBURG - De belangstelling zaterdag voor de fittest in sporthal Beumerskamp in Doesburg is, net zoals de afgelopen vier jaren, groot. ,,We zitten weer bijna vol”, zegt Ward Terpstra, die namens de gemeente Doesburg en de Gelderse Sportfederatie de fittest coördineert. ,,We hebben alle Doesburgers tussen de 55 en 80 jaar een uitnodiging gestuurd. Daarop hebben 180 belangstellenden zich aangemeld. Er is plek voor maximaal tweehonderd mensen.”

Liemers