Volledig scherm
Foto: ANP

Ambtenaar wordt slapend rijk

ZEVENAAR - Een ontslagen ambtenaar houdt duizenden euro's over aan zijn conflict met de gemeente Zevenaar. Omdat het gemeentebestuur niet tijdig met antwoorden op vragen komt, int voormalig werknemer Paul Kemperman dwangsom na dwangsom.

Inmiddels heeft Kemperman naar zijn zeggen vijftien keer een compensatie toegekend gekregen, goed voor ruim 19.000 euro.

Kemperman doet met succes een beroep op de nieuwe Wet dwangsom en beroep, die trage besluitvorming door de overheid tegen moet gaan. Deze wet stelt een termijn aan het nemen van beslissingen.

Zevenaar leeft al enige jaren op gespannen voet met de voormalig ambtenaar. Het gemeentebestuur zegt dat Kemperman vanaf 2008 251 brieven met een of meerdere verzoeken heeft gestuurd. Daarom is in september 2009 besloten de verzoeken tijdelijk te negeren, omdat de dagelijkse bedrijfsvoering op een aantal afdelingen in het gedrang kwam. De dwangsommen zijn een gevolg van dat besluit. ''Het financiële nadeel is minder groot dan de schade die anders zou optreden in de bedrijfsvoering'', aldus een gemeentewoordvoerder.

Zevenaar bestrijdt het bedrag dat Kemperman noemt. Volgens het gemeentebestuur is voor een totaal van 11.520 euro aan dwangsommen uitbetaald. In januari van dit jaar is besloten wel weer te reageren op verzoeken van Kemperman.

Liemers