Volledig scherm
Het vaandel van St. Jan. © Bart Harmsen

Babberich maakt zich op voor schuttersfeest

BABBERICH - Gilde St. Jan in Babberich houdt op 3, 4 en 5 september het jaarlijkse schuttersfeest in Babberich. De grote vraag is natuurlijk wie Martijn Bouwman gaat opvolgen als koning.

Op zondag 3 september zal het complete gilde vanaf 16.00 uur op het schietveld aantreden, nabij de duiventil op landgoed Halsaf. 's Avonds is om 19.00 uur de start van de feestavond in Kulturhus de Borg. 

Vendelhulde

Op maandagmorgen is er om 8.00 uur een eucharistieviering, waarna een vendelhulde voor de St. Franciscuskerk plaatsvindt. Daarna start de optocht door het buitengebied van Babberich. Traditiegetrouw doet men hier diverse bogen aan. Bijzonder is dit jaar dat er drie bogen hun 70-jarig jubileum vieren. Ook op dinsdag gaat het feestgedruis gewoon door. Kaliber verzorgt drie dagen lang de muziek in de avonduren. 

Feest

Mensen die geen lid zijn van St. Jan maar toch graag willen feestvieren kunnen voor 12,50 euro een avondje schuttersfeest beleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers