Volledig scherm
DSV is een van die XXL-logistieke bedrijven dat zich op het 's-Heerenbergse bedrijventerrein DocksNLD heeft gevestigd. © theo kock

Bedrijventerrein DocksNLD2 Montferland in de wachtkamer

's-HEERENBERG/ ZEVENAAR - De uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD in 's-Heerenberg is pas aan de orde als het Zevenaarse terrein 7Poort vol is. 

,,Het is dan ook aan te raden dat de gemeenten Montferland en Zevenaar de handen ineenslaan en samenwerken om de gronden op 7Poort zo snel mogelijk te verkopen’’, aldus economiegedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland.

De gemeente Montferland wil het bedrijventerrein DocksNLD met bijna 60 hectare uitbreiden speciaal voor zeer grote logistieke bedrijven. Probleem is echter dat er in de regio Arnhem-Nijmegen, die bestaat uit negentien gemeenten, nu al een veel te groot aanbod aan bedrijfsgrond is en er juist grond moet worden geschrapt. Het uitbreidingsplan van Montferland leek dan ook amper bespreekbaar.

Onderzoek

Inmiddels wordt er wat anders over gedacht. Zo is er, mede op verzoek van Zevenaar en Montferland, een onderzoek gedaan naar de vraag van logistieke bedrijven naar grond.  Zij merken namelijk dat er veel interesse is in zeer grote kavels waar die bedrijven extra grote hallen willen bouwen. Juist op die XXL-logistieke bedrijven richten de twee gemeenten zich met 7Poort en de DocksNLD2.

Uit het onderzoek blijkt dat de markt van extra grote logistieke bedrijven inderdaad groeit, maar tegelijkertijd blijkt dat er nu voldoende aanbod aan grond is om zich in de regio te vestigen. En wel op terrein 7Poort. Dat terrein zal dan ook eerst vol moeten, dan pas komt Montferland in beeld.

Liemers