Volledig scherm

Binnen sporten

ColumnMet het kouder wordende weer en de vroeger intredende duisternis is het weer proppen geblazen in de Liemerse sporthallen. Beoefenaars van onder meer voetbal, hockey en korfbal verruilen het veld in de winter voor de zaal.

Volledig scherm
© dg
Quote

Het stinkt hier naar zweetvoe­ten

De jongste van Diana van Houten

Daar moet natuurlijk, het liefst meerdere keren per week, voor geoefend worden. Dus alleen met anderhalf à twee uurtjes binnenruimte per week redt zo'n team het niet. In Zevenaar lossen zij dit op door teams korter te laten trainen, of in een andere zaal. Vroeger beginnen of later doortrainen is immers niet altijd mogelijk vanwege werk of school.

In Duiven is de situatie, na de sloop van De Spelleward, voor de winterse binnensporters heel wat nijpender geworden. Als er dan ruimte is in de beschikbare zaal, blijkt in sommige gevallen deze te laag of te kort voor het goed kunnen beoefenen van bepaalde sporten.

In het verleden weken sommige zaalhockeyteams dan ook uit naar het Arnhemse, maar ook daar werd de spoeling (te) dun. De oplossing schijnt gevonden te zijn in de plaatsing van een opblaashal die gedurende een deel van het jaar zal worden geplaatst op een van de hockeyvelden van Westerduiven. Naast zaalhockeyers kunnen er ook andere sporters terecht.

Zelfs als er voldoende plaats is, is binnen sporten niet voor iedereen geschikt. Jongste was 6 of 7 toen hij voor een proefles judo was uitgenodigd in zo'n sporthal. Hij liep naar binnen, kneep zijn neus dicht, pakte zijn vader bij de hand en leidde hem naar de uitgang. ,,Het stinkt hier naar zweetvoeten'', was zijn commentaar. Jongste heeft daarna een blauwe maandag aan atletiek gedaan en fietst nu best veel, maar altijd in de frisse buitenlucht!

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers