Agrariërs van de Zweekhorst bij het perceel aan de Oude Steeg waar een zonnepark met een oppervlakte van 20 hectare moet komen. Van links naar rechts Paul Lueb, Peter Visser, Jeroen Visser, Joris Köning, Theo Visser en Evert Alderkamp: ,,Goede landbouwgrond moet je niet gebruiken voor zonnepanelen."
Volledig scherm
PREMIUM
Agrariërs van de Zweekhorst bij het perceel aan de Oude Steeg waar een zonnepark met een oppervlakte van 20 hectare moet komen. Van links naar rechts Paul Lueb, Peter Visser, Jeroen Visser, Joris Köning, Theo Visser en Evert Alderkamp: ,,Goede landbouwgrond moet je niet gebruiken voor zonnepanelen." © theo kock persfotografie

Boeren verbijsterd om plan voor zonneveld aan Oude Steeg: ‘Panelen op landbouwgrond. Onbegrijpelijk’

ZEVENAAR Agrariërs op de Zweekhorst in Zevenaar zijn verbijsterd nu een plan voor een zonneveld aan de Oude Steeg in kannen en kruiken lijkt. ,,Dit is goede landbouwgrond, die moet je niet gebruiken om zonnepanelen op te leggen", vinden zij.

4 reacties

 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  En hoeveel kan het opleveren als je op alle bedrijventerreinen e.d. de daken vol maakr met panelen ? laten ze daar eerst mee beginnen.... dan pas goede grond gaan gebruiken...
 • Arjen Berends

  2 maanden geleden
  Er zijn zoveel vierkante meters daken op industrieterreinen, geluidswallen en parkeerterreinen beschikbaar. Maar blijkbaar is de natuur/natuurwaarde totaal niet belangrijk voor gemeente en provincie.
 • Koen Luising

  2 maanden geleden
  Is het geen optie om daken van industrie/transport bedrijven vol te leggen?
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  het is werkelijk niet te geloven hoe kortzicht bestuurders zijn. ze weten drommels goed dat de mensen die glazenplaten in niet willen op de landerijen en daarbij is dat ook totaal niet nodig. wat zit er voor die lieden aanvast? ook wordt regelmatig vermeld, dat het stroomnet vol zit dus die dingen komen daar nutteloos te liggen alleen om subsidie op te strijken? dit riekt naar een corrupt zooitje.

Liemers