Volledig scherm
© anp

Boerenfamilie uit Braamt haalde 2.633 hennepplanten binnen uit geldnood

BRAAMT - Een 80-jarige vader en zijn twee zonen van 45 en 46 jaar zijn vanmiddag in de rechtbank van Arnhem veroordeeld voor het bezitten van 2.633 hennepplanten op hun boerderij in Braamt. De straffen lopen uiteen van één maand voorwaardelijke celstraf tot een werkstraf van 240 uur. 

Een vierde verdachte, een man die namen zou hebben verstrekt van personen die konden helpen met de kwekerij, is vrijgesproken omdat er niet genoeg bewijs tegen hem was. 

Geldnood

De hennepkwekerij werd op 20 januari vorig jaar ontdekt. Het boerenbedrijf van de vader en de twee zonen zat in geldnood en gaf twee onbekenden toestemming om een hennepkwekerij in de loods op te zetten. 

De man van 45 is een taakstraf van 240 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. De andere zoon krijgt één maand voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 120 uur, terwijl de vader alleen één maand voorwaardelijke celstraf heeft gekregen.

Terugbetalen

Met de hennepkwekerij zou één ton zijn verdiend. Dat bedrag werd verdeeld onder de drie eigenaren van het boerenbedrijf en de twee onbekenden die de hennepkwekerij opzetten. 

De drie familieleden moeten ieder een bedrag van 17.000 euro terugbetalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers