Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Brandweer drukker met reanimeren en ongevallen dan brand bestrijden

ZEVENAAR - Brandweerlieden in de vier Liemerse gemeenten zijn nog maar bij één op de vijf inzetten bezig met het bestrijden van een brand. De rest van de tijd besteden zij aan bijvoorbeeld hulp bij een ongeval, het opruimen van storm- of andere weergerelateerde schade en reanimaties van mensen.

Dat blijkt uit de cijfers van de Brandweer Gelderland Midden, waar de brandweerkorpsen van Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar onder vallen. ,,Ons werk is veel breder dan het bestrijden van branden alleen’’, zegt hoofd incidentbestrijding Michel Kamphuis. ,,Zo worden wij sinds een paar jaar ook standaard gealarmeerd bij een reanimatie. Dat is niet zo gek, want reanimeren zit standaard in de opleiding. Bovendien zijn wij ook nog eens sneller ter plaatste door een fijnmaziger netwerk.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers