Harry de Vries, burgemeester van Montferland, heeft zijn excuses aangeboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry de Vries, burgemeester van Montferland, heeft zijn excuses aangeboden. © Jan Ruland van den Brink

Burgemeester zegt ‘sorry’ voor onterechte controle van huizen: ‘Een uitglijder eerste klas’, vindt advocaat

DIDAM - Voor een controle op bedrijventerrein De Fluun in Didam had Harry de Vries geen toestemming mogen geven. Dat erkent de burgemeester zelf: hij biedt excuses aan en gaat diep door het stof.

23 reacties

 • Laurens Verstegen

  2 maanden geleden
  Het zeggen van sorry is bij harry de vries erg makkelijk. Maar eenmaal omgedraaid lacht hij je gewoon uit en gaat gewoon door met mooie verhalen die hij vervolgens weer tegenspreekt terwijl gesprekken met hem zijn opgenomen. Of je nu gesprekken opneemt of niet dat ontkent hij toch. Hij stelt dan er voor de burgers te zijn maar denkt alleen aan zich zelf.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Het mocht niet, maar maak er niet zo'n drama van. Dat is het immers niet.
 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Wederom bewijst Harry de Vries dat hij niet met macht om kan gaan. De gemeenteraad van Montferland dient haar controlerende functie ter harte te nemen. Neem een voorbeeld aan Lingewaard en Scherpenzeel.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Met RHJ de Man ben ik het eens dat het "leed" hier wel heel erg zwaar wordt geëtaleerd, kennelijk met de bedoeling om een dikke schadevergoeding te kunnen incasseren. Anderzijds vind ik ook met Wild, Jansen en Davidson dat De Vries eigenlijk toch al te veel foutjes heeft gemaakt als burgemeester en dat het daarom ook voor hem inmiddels wel einde oefening zou mogen gaan worden. Het houdt een keer op met blunderen ook al heeft hij zich opnieuw laten benoemen.
 • J. Larsen

  2 maanden geleden
  Voor de burgemeester De Vries en gemeentesecretaris bestaat er alleen een mogelijkheid namelijk opstappen. Als je zo onkundig met de wetgeving bent hoort je niet in een ambt te zitten. Hopelijk weet een intelligente gemeenteraad er mee om te gaan. Dus op staande voet ……….