Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Cash pinnen steeds lastiger: ‘Elke dorpskern heeft minstens één geldautomaat nodig’

GROESSEN - Even wat bankbiljetten uit de muur trekken kan op steeds minder plekken in de Liemers. In verschillende plaatsen zijn openbare ‘flappentappen’ verdwenen, mede door plofkraken zoals vorige maand nog gebeurde in Westervoort. Tot zorg van vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK) Gelderland.

,,Wij vinden dat elke dorpskern minstens één geldautomaat op loopafstand nodig heeft’’, pleit Peter van Heek van DKK Gelderland. In Groessen is dat niet het geval.

De geldautomaat en het kantoor van de Rabobank aan de dorpsstraat verdwenen meer dan tien jaar geleden. ,,Weer een voorziening minder’’, zegt Van Heek.

‘De oudere generatie heeft graag contant geld’

Ook Ans Vermeulen van de dorpsraad vindt dat lastig. Ter compensatie heeft het dorpshuis een mobiele automaat gekregen, die verenigingen kunnen huren voor een evenement.

,,Jongeren zullen de vaste geldautomaat niet eens missen, zij betalen al veel met de betaalpas of zelfs met de telefoon’’, zegt Vermeulen.

,,Maar de oudere generatie, waaronder ikzelf, heeft altijd wel graag wat contant geld op zak. Daarvoor moeten we naar een ander dorp rijden, zoals Duiven of Zevenaar.’’

Quote

Voor cash moeten we naar een ander dorp rijden

Ans Vermeulen, Secretaris Dorpsraad Groessen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers