Volledig scherm
De 383 meter lange vloerketting in de nieuwe overslagloods van Dachser op bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar. © PR

Dachser breidt uit met 3.300 vierkante meter op 7Poort

ZEVENAAR - Logistiek dienstverlener Dachser heeft op bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar een nieuwe overslagloods in gebruik genomen. 

Het gaat om een uitbreiding van ruim 3.300 vierkante meter. De uitbreiding was nodig door de snelle toename van logistieke activiteiten, meldt Dachser. De bestaande overslagloods had een oppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter. 

Railsysteem

In het nieuwe gedeelte zijn dertig laadperrons gebouwd. Door het hart van de loods loopt een railsysteem. ,,Door palletwagens op deze 383 meter lange vloerketting te plaatsen, kunnen loodsmedewerkers de zendingen efficiënt en met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van de loods verplaatsen’’, meldt Dachser. ,,Dit systeem verbetert de veiligheid op de werkvloer.’’

Dachser is sinds 2012 gevestigd op 7Poort. Het verhuisde toen van het Zevenaarse bedrijventerrein Hengelder naar het nieuwe BusinessPark. ,,Destijds is gekozen voor 7Poort vanwege de goede arbeidsmarkt in de regio, de ruimte voor grootschalige logistiek en de goede bereikbaarheid’’, meldt general manager John van den Berg van Dachser in Zevenaar. 

233 medewerkers

De vestiging in Zevenaar telt 233 medewerkers. Wereldwijd heeft Dachser bijna 30.000 medewerkers op 409 locaties. Behalve in Zevenaar heeft de logistiek dienstverlener in Nederland ook vestigingen in Waddinxveen en Maastricht en op Schiphol. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers