Volledig scherm
De kerstshow bij de Intratuin in Duiven. Het thema bij de rolbaan is dit jaar Botanische tuin. © DG

De kerstshow in Duiven is groter dan ooit

DUIVEN - De Intratuin in Duiven staat steevast op nummer 1 in rankings van kerstshows. Met als gevolg dat bezoekers bereid zijn om er een tot twee uur voor in de auto te zitten. 

,,Dat kunnen we zien in het postcode-onderzoek dat we bij de kassa houden", zegt Wouter Nusselder.  Hij nam twee jaar geleden het tuincentrum samen met zijn jongere broer Nico van hun vader over. 

Tuincentrum

Gingen we vroeger nog naar de Bijenkorf en V&D voor kerstversieringen, nu gaan we naar het tuincentrum. De kerstshows daar worden steeds groter. Die in Duiven is zelfs groter dan ooit, omdat er 8.000 vierkante meter bij is gebouwd. Het tuincentrum was 16.000 vierkante meter groot. De verbouwing is nog niet helemaal klaar. In januari - als de kerstshow voorbij is - gaan de bouwvakkers verder, zodat de winkel voor de Pasen klaar is. 

Doordat de Intratuin in Duiven zo veel groter is geworden, is er meer ruimte voor beleving gekomen. ,,We hebben het langs de route zo leuk proberen te maken, dat mensen bereid zijn de hele kilometer af te maken", zegt Nusselder.  

Miniatuurdorp

Hij is trots op het miniatuurdorp zijn dat er in zijn tuincentrum staat. Met een grote berg met waterval, een aquaduct, meerdere treinen en vele huisjes. ,,Als je mensen vraagt wat ze het mooiste vinden van de kerstshow dan is dat toch dit. Ik durf wel te zeggen dat dit uniek in Nederland is."

Een andere hoogtepunt is de rolbaan omhoog. Dit jaar kom je door een botanische tuin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers