Een van de oplossingen om droogte tegen te gaan is het opvangen van regenwater.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de oplossingen om droogte tegen te gaan is het opvangen van regenwater. © Shutterstock

De Liemers wapent zich tegen extreme weersomstandigheden: ‘Accepteren dat er tijdelijk water op straat kan komen’

ZEVENAAR - Zevenaar, Duiven, Westervoort en Waterschap Rijn en IJssel willen gezamenlijk de wateroverlast in de Liemers beperken. Hiervoor gaan zij onder meer onderzoeken of de riolering voldoende functioneert en zoeken zij naar een oplossing voor extreme droogte of hevige regenval.

8 reacties

 • Maurice Verhoeven

  2 maanden geleden
  Dat doe ik al jaren... In 4 klikos 1000 liter regenwater opslaan tijdens de zomer als er een wolkenbreuk is! Ik vang 100% van me regenwater op, wanneer me 1000liter vol is laat ik het de tuin in lopen !
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  droge zomers en de gemeente zevenaar zuipt het water op uit de sloten ??? man man man zelfde als de bouw van het mega distributie centrum xxl, de sloten maar leegpompen om de wegen schoon te maken.... tja 1+1=2
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Wij wonen in een polder 5 meter onder NAP. Nooit natte voeten.
 • Jan Voorhaar

  2 maanden geleden
  In Westervoort is 11 jaar geleden door de gemeente de riolering aangepast en een waterbekken aangelegd in het kader van scheiden van waterstromen. Daar was toen subsidie voor. Maar het is door het waterschap nog steeds niet aangesloten...
 • Adrie van der Horst

  2 maanden geleden
  Bij wateroverlast denk ik ook aan de vluchtmogelijkheden bij (dreigende) overstroming. Voor het bereiken van hoge gronden (Veluwe) zijn er slechts enkele bruggen beschikbaar. De A3 in Duitsland ligt laag en zal overstromen. De nieuwe brug over het Pannerdens Kanaal wordt onbereikbaar door de verdiepte aanleg van de A15. Wordt er eigenlijk nagedacht over het evacueren van 100.000 inwoners uit de Liemers?