Volledig scherm
PREMIUM
JV 22082018 Westervoort zwemster Esmee Anne de Meulmeester / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Deze topper combineert epilepsie met medailles in het zwembad

GIESBEEK - Van kinds af aan beheerst epilepsie het leven van Esmee Anne de Meulmeester (19) uit Giesbeek. Behalve in het zwembad, daar is ze niet het zieke meisje. De Meulmeester is namelijk meervoudig olympisch medaillewinnaar op de Special Olympics. 

Daarnaast is ze ambassadeur voor Gelderland sport onbeperkt en genomineerd voor de titel Uniek Sporttalent. 

,,Ik probeer mensen te inspireren. Mensen onderschatten wat sport kan brengen, ook al heb je een beperking. Daarom vlog ik sinds kort alles wat ik doe. Dat kunnen mensen zien op Youtube’’, vertelt De Meulmeester. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open
  PREMIUM

  Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open

  ZEDDAM/ KEIJENBORG - Automobilisten op de provinciale weg N316 van en naar Doetinchem hebben in juni last van werkzaamheden op twee delen van de weg. Het stuk tussen Doetinchem en Zeddam wordt tussen 3 en 14 juni afgesloten voor het het verkeer. De weg wordt opnieuw geasfalteerd, de rotonde bij Zeddam wordt vernieuwd, er wordt gewerkt aan bushaltes en in de berm worden betonstroken aangelegd.
 2. Vermoedens van criminaliteit vaker gemeld in Duiven en Westervoort
  PREMIUM

  Vermoedens van criminali­teit vaker gemeld in Duiven en Wester­voort

  WESTERVOORT - Politie en gemeenten krijgen steeds meer tips van bewoners en ondernemers over vermoedens van criminaliteit. Deze week nog in Westervoort. Een tip van een ondernemer leidde naar een bedrijfspand waarin twee gestolen auto’s stonden plus een reeks spullen voor een hennepkwekerij. De auto’s werden volgens de politie ‘op dat moment voorzien van een nieuwe identiteit’. De verdachten zijn dus op heterdaad betrapt op dat strafbare feit.

Liemers