Volledig scherm
Het Candea College in Duiven. © Jan Ruland van den Brink

Dit zijn in de Liemers de scholen met het grootste slagingspercentage, de meeste zittenblijvers en de hoogste cijfers

De cijfers van middelbare scholen in het afgelopen schooljaar 2018/2019 zijn weer bekendgemaakt door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Daaruit valt af te lezen welke scholen het beste scoren als het gaat om het slagingspercentage, het gemiddelde cijfer en het aantal zittenblijvers.

Onderaan het artikel kun je een school naar keuze opzoeken.

Hoogste slagingspercentage vmbo

Vmbo’ers kunnen het beste naar het Liemers College in Didam. Daar was het slagingspercentage vorig schooljaar onder vmbo’ers 100 procent. Ook het Candea College in Duiven (96,6 procent geslaagd) en het Liemers College Zonegge in Zevenaar (95,3 procent) scoren goed als het gaat om het aantal geslaagden op vmbo-niveau.

Grootste slagingspercentage havo

Havisten kiezen het beste voor het Liemers College locatie Heerenmäten in Zevenaar. Daar slaagde 89,5 procent van de havo-leerlingen. 

Grootste slagingspercentage vwo

Vwo-leerlingen maken wellicht de meeste kans van slagen op het Candea College in Duiven. Daar slaagde vorig schooljaar 100 procent van de vwo’ers. Het Liemers College Heerenmäten in Zevenaar - de enige andere middelbare school die vwo aanbiedt in de Liemers - scoorde ook niet slecht met een slagingspercentage van 92,1 procent.

Meeste zittenblijvers

Echter, de twijfelachtige eer voor de school met het grootste percentage zittenblijvers gaat ook naar de locatie Heerenmäten van het Liemers College in Zevenaar. In totaal 10 procent van de leerlingen moest daar het jaar overdoen.

Hoogste cijfers

En de hoogste cijfers? Die werden behaald op het Candea College in Duiven en het Liemers College in Didam, als het gaat om het vmbo-niveau. Leerlingen haalden daar gemiddeld een 6,6. 

Op havo-niveau scoorde ook de Didamse vestiging van het Liemers College het best met een gemiddeld cijfer van 6,5. Daarmee bleven leerlingen van de school de scholieren van het Candea College in Duiven en locatie Heerenmäten van het Liemers College in Zevenaar nipt voor. Daar haalden leerlingen gemiddeld een 6,4.

Op vwo-niveau bleven leerlingen van het Candea College in Duiven met een 6,7 de leerlingen van Heerenmäten (6,6) net voor. 

Frieda Tax, woordvoerster van de overkoepelende scholenorganisatie van alle bovengenoemde scholen (Quadraam), laat weten dat ze ‘trots is op de mooie cijfers’. ,,We werken hard om leerlingen op tijd klaar te stomen voor de examens.’’

Liemers