Volledig scherm
Doesburg trekt de portemonnee om mensen aan het werk te helpen en de binnenstad opnieuw in te richten. © pr

Doesburg: 4,2 miloen gaat naar de stad

DOESBURG - Doesburg gaat extra investeren in mensen die moeilijk een baan kunnen vinden. Ook is er geld voor de herinrichting van de Kloostertuin en het kernwinkelgebied, plannen uit de zogeheten meerjaren investeringsagenda. 

Daarnaast gaat Doesburg de eigen gebouwen verduurzamen met als eerste wapenfeit de Stadswerf die in november wordt geopend. De gemeente kan met een gerust hart investeren in stadsvernieuwing, duurzaamheid en werkgelegenheid omdat het huishoudboekje op orde is. 

Geldschieters

In 2017 was er al een teruggave van de riool- en afvalstoffenheffing, volgend jaar gaat de onroerendezaakbelasting (ozb) voor mensen met een koopwoning omlaag. Vooralsnog profiteren huurders nog niet van de lastenverlaging. 

De gemeente investeert 4,2 miljoen, maar wil het dubbele ervan aan de stad en de inwoners besteden. Daarom gaat de gemeente op zoek naar geldschieters, zoals het rijk, de provincie, het waterschap en het bedrijfsleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Liemers