Volledig scherm
Kinderburgemeester Enes Sen en de echte burgemeester van Doesburg, Loes van der Meijs. © Jan Ruland van den Brink

Doesburg heeft een burgemeester van 10 en hij heet Enes Sen

DOESBURG – Enes Sen is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Doesburg. Enes is 10 jaar en presenteerde zich met tien andere jeugdige kandidaten in het stadhuis.

Doesburg maakte een tijdje terug bekend een kinderburgemeester te zoeken. Enes werd op de functie gewezen door zijn schooljuf van basisschool De Horizon. ,,Ze vond mij de perfecte kandidaat en dat snap ik ook wel’’, zegt hij eerlijk. ,,Zonder op te scheppen hoor, maar ik praat gewoon makkelijk.’’

Eén jaar

Enes zal deze rol één jaar vervullen. Het idee is dat er dan een nieuwe kandidaat wordt verkozen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 22 februari neemt de gemeenteraad het officiële besluit. ,,Dan word je echt geïnstalleerd en krijg je je keten om’’, zegt Doesburgs burgemeester Loes van der Meijs tegen Enes. ,,We gaan er samen een heel mooi jaar van maken.’’

Enes zit in groep 7 van De Horizon en houdt van voetbal, basketbal, hockey, lezen en creatief bezig zijnHij wil profvoetballer of advocaat worden.

  1. Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    Eigenaar van cafetaria Jacky's Place: Mijn vrouw is enorm geschrokken

    WESTERVOORT - Eigenaar Zheng van de zaterdagavond overvallen cafetaria Jacky's Place in Westervoort hoopt dat de twee daders snel gepakt worden door de politie. ,,Het is hard werken in de horeca en zoiets moet niet te vaak gebeuren, want dan word je er bang voor’’, zegt Zheng de dag na de overval. ,,Zelf ben ik niet bang, het leven gaat door, maar ik ga wel kijken of ik de zaak nog beter kan beveiligen. Mijn vrouw is enorm geschrokken."
  2. 55-plussers testen conditie in Doesburg

    55-plussers testen conditie in Doesburg

    DOESBURG - De belangstelling zaterdag voor de fittest in sporthal Beumerskamp in Doesburg is, net zoals de afgelopen vier jaren, groot. ,,We zitten weer bijna vol”, zegt Ward Terpstra, die namens de gemeente Doesburg en de Gelderse Sportfederatie de fittest coördineert. ,,We hebben alle Doesburgers tussen de 55 en 80 jaar een uitnodiging gestuurd. Daarop hebben 180 belangstellenden zich aangemeld. Er is plek voor maximaal tweehonderd mensen.”

Liemers