Volledig scherm
Kinderburgemeester Enes Sen en de echte burgemeester van Doesburg, Loes van der Meijs. © Jan Ruland van den Brink

Doesburg heeft een burgemeester van 10 en hij heet Enes Sen

DOESBURG – Enes Sen is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Doesburg. Enes is 10 jaar en presenteerde zich met tien andere jeugdige kandidaten in het stadhuis.

Doesburg maakte een tijdje terug bekend een kinderburgemeester te zoeken. Enes werd op de functie gewezen door zijn schooljuf van basisschool De Horizon. ,,Ze vond mij de perfecte kandidaat en dat snap ik ook wel’’, zegt hij eerlijk. ,,Zonder op te scheppen hoor, maar ik praat gewoon makkelijk.’’

Eén jaar

Enes zal deze rol één jaar vervullen. Het idee is dat er dan een nieuwe kandidaat wordt verkozen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 22 februari neemt de gemeenteraad het officiële besluit. ,,Dan word je echt geïnstalleerd en krijg je je keten om’’, zegt Doesburgs burgemeester Loes van der Meijs tegen Enes. ,,We gaan er samen een heel mooi jaar van maken.’’

Enes zit in groep 7 van De Horizon en houdt van voetbal, basketbal, hockey, lezen en creatief bezig zijnHij wil profvoetballer of advocaat worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers