Zendpiraat De Mosterdboer uit Doesburg zond begin februari  uit vanuit de toren van de Martinikerk. Nu heeft de Mosterdboer in het buitengebied van de Hanzestad zendapparatuur staan. ,,We zijn weer in de lucht."
Volledig scherm
Zendpiraat De Mosterdboer uit Doesburg zond begin februari uit vanuit de toren van de Martinikerk. Nu heeft de Mosterdboer in het buitengebied van de Hanzestad zendapparatuur staan. ,,We zijn weer in de lucht." © Bart Harmsen

Doesburgse piraat zendt weer uit: ‘De verzoeknummers stromen binnen’

DOESBURG - Ditmaal geen uitzending vanuit het topje van de kerk in Doesburg, maar via een mast in het buitengebied van Doesburg. Piraat De Mosterdboer is weer te beluisteren op 97.0 FM. ,,We zijn weer in de lucht, ja ja.”

Waar de mast staat, houdt de zendpiraat geheim. ,,Want dan maakt Agentschap Telecom direct een einde aan onze uitzending. Geniet nou maar van onze muziek zolang het duurt. We zenden uit tot zaterdag middernacht. De verzoeknummers stromen weer binnen”, vertelt de Doesburger die niet met zijn naam in de krant wil, uit vrees voor een fikse boete.

Kraan

Twee weken geleden werd veel zendapparatuur van Firma de Mosterdboer in beslag genomen door Agentschap Telecom. De piraat had een antenne, computer en zender in het topje van de Martinikerk in Doesburg verstopt.

,,Dat was een stunt. We waren met een kraan via de buitenkant van de kerk in de toren gekomen. We hebben heel veel reacties gehad op de actie, veel luisteraars vonden het prachtig”, aldus de piraat, die wordt bijgestaan door twee vrienden. ,,We doen het met zijn drieën, maar ik ben de enige echte Mosterdboer”, verduidelijkt de Doesburger. 

Firma De Mosterdboer is ook prima te beluisteren in de auto.
Volledig scherm
Firma De Mosterdboer is ook prima te beluisteren in de auto. © Pim Roelofs/DG

De kans bestaat dat de Mosterdboer opnieuw apparatuur kwijtraakt. ,,De komende uren zijn cruciaal. Dan zijn de medewerkers van het agentschap nog actief. ’s Avonds en op zaterdag is de pakkans veel kleiner. Dan werken ze liever niet”, aldus de Doesburgse veertiger.

De Mosterdboer zendt vooral Nederlandstalige en Duitse muziek uit. ,,Oude nummers waar veel vraag naar is. Wij zenden ook niet altijd uit en dat houdt het leuk. Zou ik ook niet kunnen. Er moet ook gewerkt worden natuurlijk. Na morgen is het weer even stil en dan komen we begin mei weer in de lucht in een groot deel van Nederland. Reken maar.”

Luister hier naar ‘Mosterdboer Kerkradio’.

Liemers