Volledig scherm
Marion Gemser na haar overnachting in de modelwoning in Tolkamer. © Bart Harmsen

Dolgelukkig in de modelwoning

LOBITH - Marion Gemser hoopt van harte dat ze aan het eind van het jaar in een HAB-huis van Vryleve kan trekken. Haar nachtje proefslapen in de modelwoning in Lobith is heel goed bevallen. 

Ze heeft het al helemaal ingericht. ,,De bank voor het raam en tegen de korte wand een kast voor mooie spullen’’, zegt Marion Gemser (66) uit Pannerden, die ook al heeft bedacht waar ze haar pannen en keukengerei kwijt moet. 

Monter

Gemser is gisterochtend monter opgestaan na een proefnacht slapen in de verplaatsbare, energiezuinige modelwoning in Lobith van woonstichting Vryleve. In deze sociale huurwoning mogen belangstellenden die zich hebben opgegeven een nachtje logeren, voor ontbijt wordt gezorgd. 

Levensloopbestendig

Eind dit jaar plaatst de woningcorporatie 25 van deze levensloopbestendige woningen in Tolkamer. De doelgroep: jongeren en senioren. Vryleve noemt ze HAB-huizen en heeft bedacht dat HAB voor huurwoning, aantrekkelijk en bijzonder staat. 

Vakantiegevoel

,,Ik voelde me meteen thuis’’, zegt de Pannerdense. ,,Het is knus en gezellig en dat komt door de materialen die zijn gebruikt.  Mijn zonen zijn bijna 2 meter lang en kunnen hier goed staan. Dat komt door de hoogte. Ik heb hier een vakantiegevoel. Let wel: geen campinggevoel, want dan ren ik gillend weg.’’

Marion Gemser  gelooft in het duurzame concept. ,,We moeten anders met energie omgaan, want het tijdperk van de fossiele brandstoffen is voorbij. In november las ik een artikel over dit type huizen en wist: dit is precies wat ik zoek.’’ 

Liemers